Samsun Çarşambalı muhtarlar yarın kongre yapacak. Çarşamba’da 3 yıl önce ayrılarak iki ayrı dernek olan Samsun Çarşambalı 136 muhtar, Mayıs 2015 tarihinde yeniden tek dernek çatısı altında birleşme kararı almıştı. Kararın devamı olan kongreyle muhtarlar yeni başkanlarını seçecek.

Yarın, ilçenin Batı Yakası’ndaki Çarşamba Muhtarlar Derneği hizmet katında yapılacak seçim için bugün itibariyle adaylığını açıklayan muhtar olmadı. Mevcut Başkan Veysel Oduncu’nun aday olması beklenirken, Karamustafalı muhtarı, eski Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör’ün de aday olabileceği konuşuluyor. Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği başkanı Sebahattin Aydınoğlu’nun ise yakın çevresine aday olmayı düşünmediğini söylediği kaydediliyor.

Mayıs 2015 tarihinde Çarşamba Muhtarlar Derneği’nde bir araya gelen muhtarlar, hizmet ve iş birliği için yeniden birleşme kararı aldıklarını açıklamıştı. Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, “Bizler 3 yıl önce ayrılarak iki dernek olmuştuk. Bu ayrılığın ben şahsım adına üzerine çizgi çekiyorum. Mahallelerimizdeki ve köylerimizdeki hizmetlerin alımında daha güçlü olacağımızı düşünerek birleşme kararına varım, varız.” diye konuşmuştu.

Ocak 2012 yılında başkanlığını Veysel Oduncu’nun yaptığı Çarşamba Muhtarları Derneği’nden ayrılan muhtarlar, Sebahattin Aydınoğlu’nun başkanlığında Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği’ni kurmuşlardı. Mayıs 2015 tarihinde alınan kararla şimdi yeniden birleşiyorlar.