Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı programı kapsamında Sarıçukur, Maksutlu, Çobanlı grup yolunda denetleme yaptı.
Güvenç ve beraberindeki heyet, Onikişubat ilçesi Maksutlu Mahallesi'nde Muhtar İbrahim Yalçın ve mahalle sakinleri tarafından karşılandı.

Güvenç, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti, sorunları dinledi.

Celalettin Güvenç, konuşmasında, mahalleye Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü çalışmaları görmek, incelemek amacıyla geldiklerini kaydetti.

Çalışmaların kendisini gururlandırdığını belirten Güvenç, "10 yıl öncesine kadar devlet yollarında dahi sıcak asfalt yapılamıyordu. İktidara geldiğimizde şehirler arası bölünmüş yolları bile satıh kaplama yapmaya başlamıştık. Otobanlar çok istisnai yatırımlardı ama bugün görüyoruz ki mahallelerimizin grup yolları sıcak asfalt kaplama yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerimize ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki yolun 50 yıl önce yapıldığını kaydeden Güvenç, daha önce Köy Altyapısını Destekleme Projesi kapsamında satıh kaplama yapılan yolun şimdi asfaltının yenilendiğini aktardı.

Yolun standardını yükselttiklerini bildiren Güvenç, "16 mahallemizin kullanacağı bu yol, yazın çok daha işlek olacak. Yazın bu yolu kullanan nüfus daha da artacak" açıklamasında bulundu.

Başkan Erkoç da Büyükşehir Belediyesi olarak grup yollarının yanı sıra kavşaklar ve bulvarlar da yaptıklarını anlattı.

Muhtar Yalçın da hizmetler için Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'a teşekkür ederek, belediyenin yolda hem genişletme, hem de asfalt kaplama yaptığını kaydetti.

Toplam 30 kilometre uzunluktaki yolun 20 kilometresinde çalışmaların tamamlandığı, diğer bölümündeyse devam ettirildiği belirtildi.