Türkiye'de ibadethanelerden su ücreti alınmadığını, cemevi yöneticilerinden de kendilerine bu yönde bir talep geldiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, "Fakat bu durum yasalar çerçevesinde tartışma konusu. Biz de bunu temsili bir ücret üzerinden yapma kararı aldık. Birim fiyatı 1 kuruş üzerinden satma kararı aldık. Bu yolla cemevlerinden para tahsil etmemiş olacağız. Bu olay Alevi vatandaşlarımız için bir ayrıcalık olacak." dedi. 

YUNUSELİ HAVAALANI REVİZE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şu anda sadece küçük uçaklara açık olan Yunuseli Havaalanı'nın en fazla bir buçuk ay sonra büyük uçaklara da hizmet verir hale geleceğini duyurdu. Havaalanının kapasitesini yükseltme ve revize çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Pistin onarımından kuleye, çevre düzeninden idari binalara kadar tüm çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. Bir, bir buçuk ay içinde yeniden uçuşlara açacağız.” açıklamasında bulundu.

TELEFERİKLE OTELLER BÖLGESİNE ULAŞIM BAŞLIYOR

Başkan Altepe, meclisteki konuşmasında, mevcut teleferiğin 10 gün sonra oteller bölgesine ulaşacağını müjdeledi. 3 gün sonra bu hat için satın alınan gondolların deneme seferlerine başlayacağını, resmi açılışın da 29 Aralık'ta yapılacağını belirten Başkan Altepe, böylelikle Teferrüç İstasyonu'ndan start alan hattın, oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar ulaşacağını ifade etti. 

Teleferikle ilgili çalışmaların, hattın sadece oteller bölgesine uzatılmasını içermediğini, herhangi bir metro istasyonundan hafif raylı sisteme binen bir vatandaşın tek vasıtayla oteller bölgesine ulaşmasını da kapsadığını vurgulayan Başkan Altepe, bu amaçla Gökdere İstasyonu'nun hazırlandığını, teleferiğin Gökdere İstasyonu'na inmesine dair onayın da son aşamada olduğunu ifade etti. Başkan Altepe, "Hedefimiz, bu ay oteller bölgesine ulaştıktan sonra önümüzdeki yaz bu şehir hattını yapmak. Daha sonra da Kültürpark İstasyonu aktarmalı olarak teleferiği Alacahırka gibi dağ eteğinde bulunan mahallelere taşımak." diye konuştu.