Elbistan İlçesi Pınarbaşı mevkiinde bulunan Ceyhan Nehri’nin kaynağında temizleme çalışmalarına başlayan Katamaran’ı test eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok’tan bilgiler aldı.

Katamaran’a binerek test sürüşlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ceyhan Nehri’nin kaynağını çok kısa bir süre içerisinde temizleneceğini ifade ederek: “Katamaran adı verilen bu yüzer-biçeri KASKİ Genel Müdürlüğümüzün mühendisleri tasarladılar ve Kahramanmaraş’ta kendi öz kaynaklarıyla Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptırdılar. Mühendislerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum.

HABER FOTOĞRAFLARI

Bu yüzer-biçer sayesinde Ceyhan Nehrimizin kaynağını yosunlardan temizleyeceğiz. Aynı zamanda bu yüzer-biçerle diğer nehirlerimizin kaynağını ve baraj göllerimizi de temizleme imkanımız olacak. Ülkemizde başta Ankara olmak üzere bazı illerimizde benzer araçlarla temizleme çalışmaları yapılıyor ama bu bölgemizde bu aracımız bir ilk. Büyükşehir olarak halkımıza hizmetin en iyisini sunma gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.