Karabağlar Belediyesi ekipleri ilçede bulunan bozuk konteynırları yerinde tamir etmeye başladı. Bu sistem sayesinde hem vatandaşların mağdur edilmesi önleniyor, hem de onarım maliyeti minimum seviyeye iniyor.

Karabağlar ilçesindeki 58 mahallede bulunan 11 bin konteynırın zamanla arızalanması üzerine Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 'mobil çözüm' buldu. İlçede bulunan seyyar ekipler, arızalı teker ve kapakları yerinde tamir ederek eski haline döndürüyor. Tamiri daha uzun sürecek arızalar ise temizlik işleri şantiyesi içerisinde yer alan atölyede yapılıyor. Bu atölye sayesinde dışarıda maliyetli olan bakım onarım işleri, işçilik parası olmadan daha ucuza mal edilmeye başladı.

DEZENFEKTE EDİLİYOR

Günde 500 ton çöp toplanan Karabağlar’da işlerin daha düzgün yürümesi için konteynır tamir ve onarım işlerine iki ekip halinde devam ediliyor. Bu süreçte tamir ve bakım için 2 bin 500 teker, bin 500 kapak alındı. Ayrıca 1 aydan bu yana toplam bin 500 arızalı konteynır tamir edildi. Yetkililer havaların ısınması nedeniyle oluşacak koku veya mikropların önüne geçmek için çöp toplama işlerine daha da önem vermeye başladı. İlçedeki çöpler toplandıktan sonra çöp konteynırları, koku giderici, mikrop arındırıcı köpüklerle yıkanıp dezenfekte ediliyor.