Çukurova Belediye Meclisi Türkiye’ye örnek olacak bir atmosferde ikinci yılına başladı. Tatlı ikramı ve pasta kesilerek başlayan mecliste CHP’li Başkan Soner Çetin, MHP ve AK Partili başkanlara eliyle tatlı ikram etti, komisyona üye seçimleri de yine oybirliğiyle yapıldı.

30 Mart 2014 seçimleriyle belirlenen Çukurova Belediye Meclisi, ikinci yılın ilk meclis toplantısına Türkiye’de pek de alışık olunmayan bir uyum ve birlik mesajlarıyla başladı. Toplantının açılışı sırasında salona getirilen pasta beraber kesildi, mumlar birlikte üflendi. CHP, MHP ve AK Partili grup başkanlarına eliyle tatlı ikram eden CHP’li Başkan Soner Çetin, "Birlik ve beraberliğimizin devam edeceğinin işareti olan bu güzel sürpriz doğum günümde olsaydı bu kadar sevinmezdim, çok anlamlı bir tablo." diye konuştu.

MHP’li üyelerden İsmail Hakkı Gözübatık, meclisin uyumlu hizmetlerine devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Belediye Meclisindeki uyum havası sözde kalmadı ve bu durum ihtisas komisyonlarına üye seçimine de yansıdı. CHP, MHP ve AK Partili üyelerin tamamının, parti grupları tarafından belirlenen aday üyelere oy birliğiyle evet dediği görüldü. Encümen için yapılan seçimde de aynı yaklaşım sergilendi ve CHP’li üye Kasım Üre 29, Mehmet Yıleri 28 ve MHP’li üye Tayfun Altaş 27 oy alarak üye seçilmeyi başardılar. Irak’taki Yahyava Sığınmacı Kampı’na yapılacak kuru erzak ve gıda yardımı yapılması konusunda da tüm üyeler ‘evet’ oyu kullandı.