Çukurova Belediyesi’nin sadece engelli vatandaşların yararlanması için hazırladığı özel havuzda çalışmalar son aşamasına geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Engelli havuzu projemiz Adana’da bir ilktir. Engelli vatandaşlarımızın havuz açıldığındaki mutluluğu bize yetecek. Biz sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz.’’ dedi.

Hayal Park'taki açık havuzu geçen yaz sezonu boyunca haftada bir gün engelli vatandaşlara tahsis eden Çukurova Belediyesi, engelli havuzu yapılması için özel bir proje hazırladı. Başkan Soner Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hayal Park'taki havuzu geçen yıl cumartesi günleri engelli vatandaşlara ayırıp yanlarında eğitmen de görevlendirdiklerini hatırlattı. Çetin, "Geçen yıl talep çok olunca hemen harekete geçip sadece engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği özel bir havuz yapmaya karar verdik.’’ ifadesini kullandı.

Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumda hak etikleri konumu almaları için gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, ‘’Yüzme sporu engellilerin rahatlıkla yapacağı tek spor. Hazırladığımız bu projeyle engelli vatandaşlarımızı yüzme havuzunda buluşturmak, özgüvenlerini geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamayı hedefledik. Engelli havuzu projemiz Adana’da bir ilktir. Biz sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın havuz açıldığındaki mutluluğu bize yetecek.’’ diye konuştu.

Çukurova Belediyesi’nin engelli havuzu tam engelli ve yarı engelli vatandaşlara göre kademeli olarak tasarlandı. Havuzda engelli vatandaşların idari binadan havuz bölümüne güvenli ve konforlu geçmelerine imkân verecek 2 adet özel biçimde tasarlanmış asansör bulunuyor. Alanında uzman eğitmenlerin görevlendirileceği 450 metrekarelik havuza uluslararası standartlara uygun olacak şekilde belirli aralıklarla dinlenme koltukları da yerleştirildi. Engelli havuzunun 2 Ağustos Pazar günü açılması bekleniyor.