Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), içme suyu isale hatlarında yenileme ve bakım çalışmalarının hızla devam ettiğini bildirdi.

Vatandaşın daha sağlıklı, temiz ve kesintisiz suya kavuşturulması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü belirten HATSU yetkilileri, Merkez İlçe Antakya’ya bağlı Küçükdalyan mahallesinde bulunan ve dağ yamacındaki mahallelere su pompalayan 2 pompanın birleştirilip soğuk su hattına bağlantı yapıldığını bildirdi.

Yapılan çalışmayla dağ yamacındaki mahallelerin suyu daha güçlü alacağını bildiren görevliler, 300 metre çelik boru döşenerek bağlantının yapıldığını kaydederek, 100 metresinin 150’lik 200 metresinin ise 300’lük borularla çekildiğini aktardı.

Kayıp-kaçak oranlarının minimum seviye çekilmesi ve enerji tasarrufunun sağlanması amacıyla kent genelindeki içme suyu hatlarında bakım çalışmalarının devam ettiğini anlatan yetkililer, içme suyu hattı bulunmayan mahalle ile sokakların tespit edilerek şebeke döşeme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.