Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Sınır İlçeler Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve 2015 yılı sonuna kadar hayata geçirilecek 12 projenin protokolleri imzalandı.

Projeler, ekonomik kalkınma, sınır ticareti, üretim, kadın ve gençlik çalışmaları, kültür ve sanat ile eğitim alanlarından oluşuyor. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen imza törenine, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Doğubayazıt, Çıldır, Aralık ve Karakoyunlu Kaymakamları ve Akyaka ve Tuzluca Belediye başkanları ile DAP İdaresi Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü katıldı. DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, söz konusu proje ile sınır ilçelerinde sosyo- ekonomik kalkınmasının amaçlandığını belirterek şöyle konuştu: "Bu proje ile DAP sınır ilçelerindeki ekonomik ve sosyal hayata canlılık kazandırmayı amaçlamaktadır. Protokollerini imzaladığımız ve bölgede yaşayan insanımızın mutluluğunu artırma adına, öncelikli sorunlarına müdahale edecek bu projelerin sınır ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu program, DAP Bölgesinin bazı sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla oluşturulmuş bir programdır. Bu proje kapsamında, sorumluluk alanımızda bulunan 14 ilin 6 tanesi sınır illerini oluşturuyor. Bu sınır illerinin içerisinde de 18 tane sınır ilçemiz var. Bunlar da Gürcistan, Ermenistan, Nahcivan, Irak ve İran’la komşu ilçelerdir. Hatta geçen sene yatırım programında vardı. Bu programın yürürlüğe girmesi için İdaremiz uzmanlarından oluşan teknik bir heyetle, Ocak-Mayıs 2015 döneminde 18 sınır ilçenin tamamına saha ziyaretleri gerçekleştirdi. Gerek kaymakamlıklar, gerek belediyeler ve gerekse diğer paydaşlarla yapılan istişareler sonucu 30 proje çıkarttık. 2015 yılı ödeneği ile ilk etapta 12 proje desteklenmiş oldu. Kalkınma Bakanlığımızdan çıkacak ek ödenekle diğer projeler de desteklenecektir." dedi.

Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan ise bölgenin kalkınmasına yönelik yaptığı hizmetlerden dolayı DAP İdaresine teşekkür ederek, “Projelerimizi gerçekleştirmek üzere kapınızı çaldığımızda, karşımızda aşka, şevkle çalışan bir kurum gördük. Tam aradığımız bu dedik. Projelerimize destek olduğunuz için biz size minnettarız. Biz de, bölge için fayda sağlayan ve sürekliliği olan proje üretmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.