Dikili Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen çalışmalarla, sitelerle kent merkezi arasındaki ulaşım daha konforlu hale getirildi.

İzmir'de Dikili Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle, yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsüne dönüşen Çandarlı sınırlarındaki Piri Reis, Özlem, Eyko ve Tunçcan Sitelerini kapsayan bölgede yol genişletme, yeni yol açma, asfaltlama ve stabilize yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle ana arterlerden sitelere giden yolları bakıma alan ekipler gerçekleştirdiği asfaltlama, stabilize yol yapımı ve yolların yeniden ıslah edilmesi çalışmalarıyla bu bölgede yazlıkları olan vatandaşların yüzünü güldürdü.

Aralarında greyder, dozer ve kepçenin de bulunduğu 7 iş makinesi, 10 kamyonla yürütülen çalışmalarda şu ana kadar Çandarlı Bölgesi'nde 60 ton astar, 100 ton asfalt, 1450 ton mıcır kaplaması gerçekleştirildi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Biz Dikili Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde, hizmetlerimizin odak noktasına insanı koyarak çalışıyoruz. Yol yapım çalışmalarında Büyükşehir'le güçlerimizi birleştirip, bu bölgede büyük bir sorun olan ulaşıma çözümler getiriyoruz. Şu ana kadar sitelerimizin ulaşım sorununu çözdük. Kısa bir zaman içerisinde de köyken mahalleye dönüşüp belediyemize bağlayan bölgelerde de sonuca ulaşacağız.” dedi.