Seyhan Belediyesi ilçeye bağlı Dörtağaç mahallesini merkeze bağlayan yol ilk kez asfaltla tanıştı.

Seyhan Belediye Başkan Zeydan Karalar, Dörtağaç mahallesini şehir merkezine bağlayan yola asfalt çalışmasını denetlemek üzere bölgeye geldi. Mahalle muhtarı ve çevre sakinleri tarafından davul zurnayla karşılanan Başkan Karalar’a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Seyhan Belediyesi tarafından mahallenin şehir merkezine bağlantısını sağlamak üzere bölgede yeni yol açıldığını belirten vatandaşlar, “Yeni açılan yol ile mahallemizin şehir merkezi ile bağlantısını sağlayan mesafe 5 kilometre birden kısaldı. Bu mahallemizde yetiştirilen ürünlerin vatandaşa daha seri ve ekonomik şekilde ulaştırılması adına çok önemli bir hizmettir. Belediye Başkanımız Zeydan Karalar’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dörtağaç mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır çok çeşitli sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle meşgul olduğunu belirten Başkan Karalar, “Köylümüzün burada yetiştirdiği ürünlerini semt pazarlarına en kolay yoldan ulaştırabilmeleri için açtığımız yeni yol büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bölgede büyük bir sevgi gösterisiyle karşılanan Zeydan Karalar, vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Karalar şöyle konuştu: “Köylü aracına yüklediği ürünleri karpuz, kavun, soya, domates, salatalık hepsini çok kolay pazara ulaştırabilmeli. Ben görüyordum ürünlerini çamurlu, çukurlu yollardan sıkıntılı bir şekilde ulaştırmaya çalışıyordu. Şimdi burada sulama kanalının her iki yanındaki setin bir tarafını biz yapıyoruz, diğerini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Aslında bu bizim asli işimiz değil. Biz yapıyoruz ama. İşin kime ait olduğundan ziyade vatandaşın probleminin çözülmesi, dertlerinin çözülmesidir asıl mesele. Mesele millete hizmet etmektir. O yaptı bu yaptı önemli değil. Bizim köylümüze iyi hizmet etmemiz lazım.”

Asfalt çalışmasını yerinde denetleyen Karalar ve beraberindeki bürokratlar daha sonra bölgede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.