Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay 2014 yılını değerlendirmek için düzenlediği basın toplantısında yaptıkları ve yapacakları icraatları anlattı.

2014 YILINDA DULKADİROĞLU FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kervanhan'da Belediye yöneticileri ve Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Okay, 2015 yılı sonunda Dulkadiroğlu'nun artık yol ve parke diye bir gündeminin olmayacağını söyledi. Okay şöyle dedi:

SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER

Belediyecilik hizmetleri içerisinde sosyal ve kültürel çalışmalara özel bir yer verdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bir dizi çalışmalar yaptık. Bölgemizin kültürel dinamiklerini harekete geçirecek sportif sanatsal ve sosyal değer içeren çalışmalar yaptık.
Kültür hizmetleri kapsamında; şehrimizin edebiyat geleneğine uygun olarak 3 kıymetli eser basımı gerçekleştirdik. Bunlar kendi alanında bilimsel değer içeren orijinal çalışmalardır. 
Bu eserleri Kahramanmaraş ulusal kitap fuarında tüm Türkiye'ye tanıttık.

Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında mevcut olan tek Kıraathanemizi edebiyat projelerinin merkezi yaptık.

Ulusal inşaat fuarında imar ve fen işlerimizle ilgili tanıtımlar yaptık.

K.S.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığıyla “Sanat Çalıştayı” düzenledik. Gençlerimize yönelik eğitim projesi olan Prodes kapsamında gençlik projesi başlattık ve yürütmekteyiz.

Çocuklarımızın korunmasının önemine dikkat çekmek adına dünya çocuk hakları günü kutlaması yaptık. 

Çeşitli sosyal yardımlarla vatandaşlarımızı sosyo-ekonomik alanda destekleyecek yardımları yaptık.

Bölgemizde var olan tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunduk. 
Salon toplantıları ve konferanslarla halkımızın duygularını besleyen çalışmalar yaptık. 
Sosyal ve kültürel çalışmaları toplamdaki diğer hizmetlerimiz de olduğu gibi vatandaşlarımızın doğrudan kendisine hitap edecek çerçevede tasarladık. Belediyecilik hizmetlerimizde halka hizmeti öncelliğimiz yaptık. Açık kapı sistemiyle her müracaatın direk muhatabı olduk. Makama yapılan başvuru ziyaret sayısı 3.500'dür. 

Haktan gayrı her şeyin fani olduğu bilinci ve idrakiyle 2014 yılını halkın emanetine sahip çıkıyoruz.

İMAR VE ŞEHİRCİLİK

İmar ve şehirleşme ihtiyacının yoğun olduğu bölgemizde modern kentleşme yönünde önemli bir program başlatıldı

Bu çerçevede ücretsiz konut projesi verilmektedir. Sosyo ekonomik muhtaçlığı bulunan vatandaşlarımıza sunulan bu imkan sayesinde, bir taraftan vatandaşlarımız ekonomik olarak desteklenmekte, diğer taraftan düzenli ve planlı şehirleşmenin imkanı doğmaktadır.
Bu kapsamda 120 aile müracaat etmiştir. Bunların bir kısmına proje verilmiş olup diğer kısmı için sosyal inceleme aşaması devam etmektedir.


Yeni ve modern bir kent inşa etmek sloganıyla yola çıkan belediyemiz Dulkadiroğlu kent meydanını inşa etmek için çalışmalarına başlamıştır. Belli başlı kamu binalarının geniş bir meydan etrafında toplanması olarak düşünülen kent meydanı ulaşımı rahatlatacak bir alanda tasarlanmıştır. 

FEN İŞLERİ

Kırsal mahallelerimizi merkez mahalleler standardına ulaştırmak, merkez mahallelerimizin altyapı kalitesini yükseltmek maksadıyla geniş kapsamlı çalışmalar yaptık.

Belediyemizin kuruluşunu takiben ilk fırsatta stratejik ürün olan asfalt temini için kendi plentimizi kurduk. Günlük 400 ton asfalt üretimiyle hem kendi bölgemizin hemde komşu belediyelerimizin ihtiyaçları karşılandı. Aralıksız olarak yürütülen asfaltlama çalışmalarıyla bölgemize 120 000 metrekare kaplama yapılmıştır. 

Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere tüm mahallelerimizde yapılan parke çalışmalarıyla toplam 300 000 metrekare parke taşı döşenmiştir. Tüm kaplama çalışmalarında temel stratejimiz kalıcı olmasıdır. Yani altyapısı tamamlanmamış bir alanda kaplama çalışması yapılmamaktadır. Altyapısı tam olarak hazırlanmamış alanlarda ise: altyapı dolgu malzemesi sermek ve drenaj boruları yerleştirmek suretiyle asfalt yada parke kaplaması yapmaktayız. 
Toplam 420 000 metrekare alan kaplaması yapılmış olup bir yıl içerisinde bölgemizde kaplanması gereken tek bir metre yer bırakmamak üzere çalışmalarımız sürmektedir

PARK VE BAHÇE

Çeşitli bölgelerimizde yeşil alanlar oluşturmak yada var olan yeşil alanları düzenlemek suretiyle park ve bahçe çalışmaları yaptık. Bu kapsamda kent mobilyaları çocuk oyun alanları gibi yenileme ve iyileştirme çalışmaları yaptık.

TEMİZLİK İŞLERİ

Kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere, Dulkadiroğlu bölgemizde bulunan her sokak ve caddenin çöpleri düzenli olarak toplanmaktadır.

Bu tedbir adına 32 adet araç ve 370 temizlik görevlisi 7/ 24 esasıyla çalışmaktadırlar.
Kent meydanımızda uygulamaya konulan yer altı çöp konteynırı projesi, çevre belediyelerinde ilgi gösterdiği pratik bir çalışmadır. Şu ana kadar yedi belediye tarafından örnek alınmıştır. Gelecek dönemlerde tüm ilçe geneline yaygınlaştırmayı düşündüğümüz asansör sistemli çöp konteynerleri vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılanmıştır.