Gündemin 1. maddesinde Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesi. Oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 2. maddesinde Mülkiyeti Belediyemize ait hisseli arsaların satışının yapılması teklifine Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 3. maddesinde Bazı Maktu Vergi ve Harç tariflerinin görüşülmesi teklifi.oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 4.maddesinde 2015-2019 yıllarını kapsayacak olan Stratejik Planın görüşülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 5.maddesinde İmar Plan Tadilatının görüşülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı gelen 6. Maddede Fen İşleri Müdürlüğü'nün Mehmet Akif Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka isim verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi..Gündem dışı gelen 7. Maddede Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün Dereköy ve Boyalı'da yapılacak Kısa Şalvar Güreş Festivalleri'nde verilecek ödüllerin belirlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı gelen 8. Maddede Fen İşleri Müdürlüğü'nün il ve ilçe müftülükleri ile camilere ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okullara bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yardım yapılmasına ilişkin Belediye Başkanı Necati Okay'a yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı gelen 9. Maddede meclise katılamayan meclis üyelerinin izinli sayılmaları teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı gelen 10. Maddede İmar ve Bayındırlık Komisyonunca imar planlarında atrium nizam tanımının değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı gelen 11. Maddede İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nca imar çaplarının bir yıllık olması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci başkanlığında toplanan Dulkadiroğlu Belediye Meclisi bir sonraki meclis toplantısının 1 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 10.00'da toplanmasına karar verilerek sona erdi.