Katiphan'da Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte basınla bir araya gelen Okay, Dulkadiroğlu Belediyesinin logosunu tanıttı.

Logonun çiziminde (line art)  Hat çizim yönteminin kullanıldığını söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Logomuz yapılırken iki boyutlu bir çalışma düşünülmüştür. Şekil ve renk itibariyle geniş alanda kullanılabilir olmasına dikkat edilmiştir. Logomuz Dulkadiroğlu yapılarının olabildiğince orijinal biçimiyle siluetini yansıtmaktadır. Hedeflediğimiz temel sonuç; kolay hatırlanır, tanıdık çizgiler elde etmektir." dedi.

Okay logo ile ilgili olarak şunları söyledi:

Logomuzun soldan sağa doğru ilk şekli taş medresenin piramit çatısıdır. Ortada bulunan minare ulu camimizin orijinal minaresidir.  Sağda taş mescidin kubbesi bulunmaktadır. Üst planda gökyüzü dolunay ve hilalin iç içe geçmiş haliyle gelecek ifade edilmektedir. Metin bölümünde belediyemizin bulunduğu şehir bilgisi de ayrıca belirtilmiştir.
        
Dulkadiroğlu'nda var olan eğitim, inanç ve kültür bir arada, modern çizgilerle ifade edilmeye çalışılmıştır. Taş medrese Dulkadiroğlu'nun bilimsel üretimini, ulu cami minaresi inanç ve sanatını, taş mescit ise geniş manada Anadolu Selçuklu kültürünü anlatmaktadır. Gökyüzünü simgeleyen dolunay; ışığın ve medeniyetin kaynağını, yüzeye dönük hilal ise İslam şemsiyesinin Dulkadiroğlu'na aydınlık katkısını ifade etmektedir. Tarih kökleri eski  olan bu içeriğin yeni çizgilerle ifade edilmesi için  düz hat sistemi uygulanmıştır. Hedeflenen sonuç; ayrıntılı bir resim değil geçmişin siluetini geleceğe taşımaktır.

 Logomuzun tasarım ve  çizimi tamamıyla belediyemiz grafikeri Eyup Yusuf Ecan gerçekleştirilmiştir. Kurallar ve çerçeve anlamında danışmanlık hizmeti alınmıştır ancak hiçbir maliyet oluşmamıştır. Logo yarışması için meclisimizin kararıyla ayrılmış olan 10 000 lira tasarruf edilmiştir.

Logomuzun boyutları, farklı alanlarda kullanımı, sahip olduğu renk kodları ve önerilen biçimi kurumsal kılavuzda detaylı olarak belirtilmektedir.