Kahramanmaraş dünyanın en saçma binası olduğu iddia edilen Özel İdare İş Merkezi ile oyalanadursun, dünyanın en saçma kavşağı da Kahramanmaraş'ta. Neredeyse kazasız tek bir günün olmadığı kavşak için vatandaşlar çözüm bekliyor.

Kavşağı Daha İyi Anlamanız İçin Size Biraz Anlatmaya Çalışalım. Ancak önce bir fotoğraf paylaşıyoruz. Fotoğraf her ne kadar durumun vahametini gözler önüne serse de, gerçek durumun görünenden daha vahim olduğunu bilmenizi istiyoruz. 

İŞTE O KAVŞAK!

Yukarıdaki kavşakla ilgili bilmeniz gereken farklı şeyler de var. Onikişubat Parkının sağından ve solundan çıkan iki yol gidiş gelişe açık ve rampa. Yani ana yolu tam olarak göremiyorsunuz.

Kayseri Yolundan kavşağa gelirken ise dünyada emsali olmayan bir durumla karşılaşıyorsunuz. Kayseri Yolundan gelen aracı n karşısına, Tekerek tarafından gelen araçlar çıkıyor. Yani yol yanlış bölündüğü için karşıdan gelen araçlarla karşı karşıya geliniyor.

Bu kadar mı, elbette hayır. Fotoğrafta sol taraftan yani Tekerek istikametinden gelenler daha önce kavşağa girerken kasis nedeniyle yavaşlamak zorunda kalıyordu. O kasis yaklaşık bir sene önce kaldırıldı. Artık araçlar kavşağa süratli bir şekilde giriyor.

Yukarıdaki fotoğrafı 7 Haziran 2020 tarihinde paylaşan Ali Çam konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu fotoğrafı paylaştıktan bir ay sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ukome'yi (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) aradım. İsmimi söyledim ve Boğaziçi Kavşağı hakkında bilgi almak için bir yetkiliyle görüşmek istediğimi söyledim. Teledonu açan arkadaş "Boğaziçi Kavşağı ile ilgili proje hazır. 15 Ağustos tarihinde yapılacak olan UKOME toplantısında gündeme gelip onaylanacak ve akabinde hemen çalışmalara başlanacak" dedi. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen hiç bir çalışma yapılmadı. Bu kavşakta kaza olmayan tek bir gün bile yok."

Haber46 olarak yetkilileri bir defa daha göreve davet ediyor ve gerekli çalışmaları yapmalarını istiyoruz.