Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından merkez hizmet binasına, engelliler için hissedilebilir zemin ve yürüyüş yolu çalışmaları tamamlandı. Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı açıklamada, “Engelli vatandaşlarımız, hizmet binamızda başkalarına ihtiyaç duymadan, istedikleri yere rahatlıkla ulaşabilecekler.” dedi.

Edremit Belediyesi, engelliler için erişilebilirlik çalışmalarını tamamlıyor. 2005 yılında çıkarılan 5378 Sayılı Engelliler Kanunu ile 7 Temmuz 2015 gününe kadar kamuya açık alanların, engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi gerektiği ifade edilmişti. Edremit Belediyesi, bu çalışmalara daha önceden başlayarak hizmet binası ve ek binalarda engellilerin daha rahat hizmet alabilmesi için adımlar attı. Bu doğrultuda son yapılan işlemlerle görme, işitme ve bedensel engellilerin erişilebilirlikleri tamamlanmış oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Erişilebilirlik Yönetmeliği’ne uygun olarak yaptırılan uygulamalarda, görme engelliler artık başkalarından yardım almadan Halk Masası'na giderek işlemlerini yapacak. Tuvalet, asansör ve merdivenleri, başkalarının yardımı olmadan kullanabilme imkanı sağlayan bu özelliğin yanında işitmede güçlük çekenlerle de danışmada oluşturulan merkezde rahatlıkla iletişim kurulabiliyor. Belediye bina içi kat planının haritası, görme engelliler için özel yaptırıldı.

Engelsiz hizmeti Edremit’in her köşesine yayacaklarını ifade eden Başkan Saka, “Vatandaşlarımızın rahatça hizmet alabilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendimizi engelli vatandaşlarımızın yerine koyarak, çalışmalarımızı bu hassasiyette devam ettiriyoruz. Yarın yaşanacak bir olayla belki de hayatımızın geri kalanına engelli olarak devam edeceğiz, bunu bilemeyiz. Bu yüzden hepimizin, birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan konuya böyle yaklaşmamız gerekiyor. Hizmet binamızda yaptığımız bu uygulamalarla engelli vatandaşlarımız, başkalarına ihtiyaç duymadan istedikleri yere rahatlıkla ulaşabilecekler.” dedi.