Edremit Belediyesi, kilitli parke taşı döşenmesi için kazı çalışmalarına başladı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Gazicelal mahallesi Akçay caddesinde yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kilitli parke taşı ve kaldırım çalışmalarına başlanıyor. Edremit’in en önemli noktalarından birisi olan Akçay caddesinde kötü bir görüntü ortaya koyan yamalı yollar artık tarihe karışacak. Kepçe ve kamyonların sürekli olarak çalıştığı bir kilometrelik geniş çalışma alanına sahip olan yolun, Ramazan Bayramı’na yetiştirilmesi planlanıyor.

Edremit Belediyesi’nin, ilçenin çeşitli mahallelerinde sürdürdüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Kilitli parke taşı ve kaldırım taşlarıyla toplam 20 bin metrekare taş döşenecek olan alanın, orta refüj kısımlarında da yeşillendirme çalışmaları yapılacak. Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışma programında yer alan, yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Gazicelal mahallesi Akçay caddesinde başlanan, alt yapı düzenleme ve yol çalışmalarıyla hem yolun üstünde, hem de yolun altında çalışan ekipler, ince eleyip sık dokuyor. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın yerinde incelediği çalışmalarda, Akçay caddesi güzergahı boyunca kilit parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Çift yönlü olarak devam eden çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, şunları kaydetti: “Edremit’in en önemli noktalarından birisi olan Akçay Caddesi’nde ihale işlemlerimizin ardından yol bakım-onarım çalışmalarımıza başlamış durumdayız. ‘Çağdaş ve Marka Kent’ gibi iddialı bir sözün gereğini her geçen gün üzerine koyarak yerine getiriyoruz. Yıllardır Edremitlilerin en önemli taleplerinden birisi olan caddede ki çalışmalar sona erdiğinde, yağmur suları ve bozuk yollar artık sorun olmaktan çıkacak. Orta refüjlerini yeşillendireceğimiz ve genel rekreasyon çalışması uygulayacağımız bölgedeki faaliyetimizin ilk etabını kısa sürede tamamlayacağız."