Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, baharın gelmesiyle başlattığı temizlik kampanyasını Yenişehir ilçesindeki Ofis Ekinciler Caddesi’nde sürdürdü. Trafik akışının en yoğun olduğu yerlerden Ekinciler Caddesi, yaya ve araç trafiğini aksatmamak amacıyla gece yarısı yıkanıp, temizlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından organize edilen temizlik kampanyası, dün gece yarısı Ekinciler Caddesi’nde devam etti. Çevre Koruma Daire Başkanı Deniz Kıraç ile Çevre Koruma Şube Müdürü Mehmet Baran’ın da katıldığı temizlik çalışmasını 30 temizlik işçisi, 2 tanker su kullanarak yürüttü. Cadde, deterjanlarla ve gül suyuyla yıkandı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, bayramlarda evler nasıl temizleniyorsa, kentin de aynı özenle temizlenmesi ve temiz tutulması gerektiğini belirterek, “Kentimizi evimiz bilerek, kentimiz evimizdir, evimizi temiz tutacağız.” dedi.

Şehrin dört bir tarafında temizlik çalışması başlatıldığını kaydeden Kıraç, “Bu çalışmaların öncelikle kentin kenar mahallelerinde ve iç kısımlarında oluşan hafriyatlar, bazı yıkıntılarda biriken atıkların temizlenmesiyle başladı. Devamında da kentimizdeki bazı caddelerin yıkanmasını hedefledik. Dün itibariyle başlattığımız cadde yıkama çalışmasını bugün de devam ettiriyoruz ve bundan sonra da temizleme çalışmalarımız devam edecek.“ şeklinde konuştu. Kıraç, ilçe belediyelerinin temizlik müdürlükleriyle birlikte daha temiz bir Diyarbakır hedeflediklerini sözlerine ekledi.