Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Artvin İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 8 adet yeni hizmet aracı, düzenlenen törenle ekiplere teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası bahçesinde gerçekleştirilen törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Vali Yardımcısı Önder Coşğun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ile bazı daire amirleri katıldı. Vali Cirit, törende yaptığı konuşmada, ilde göreve başladığı günden beri temel felsefesinin ‘özgürlükler asıl, sınırlamalar istisna’ bakış açısında olduğunu söyledi.

Hak, huzur ve hürriyet için güvenlik anlayışının öne çıkmasını arzu ettiklerini belirten Vali Cirit, “Hukukun çizdiği sınırlar içerisinde ve demokratik ilkelerle vatandaşa hizmet etmenin güvenlik hizmeti sunma anlayışının sergilenmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Ve temel felsefemiz bu yönde oldu. Dolayısıyla sokaktaki bir vatandaşımız bir polis, bir jandarmayı gördüğü zaman aklına kendi hak ve hukukunu, kendi özgürlüklerini engelleyebilecek yetkiye sahip birisi olarak değil, aksine o hak ve hukukun kullanılmasına ortam hazırlayan görevli olarak görmesini temel felsefe olarak istedik. Aynı şekilde polisimiz ve jandarmamız sokağa çıktığında, vatandaşı gördüğünde sisteme tehdit unsuru olarak değil aksine kendisinin varlık sebebi olarak görmesini arzu ettik. İşte bizim temel felsefemiz budur. Bu noktada güvenlik hizmeti sunarken de milletinin ve devletinin yanında başka yapılanmalara müsaade etmeden yoluna devam edecek bir anlayışla da götürmesi gerektiğini her yerde ifade ettik. Bugün polis arkadaşlarımıza hizmet üretecek araçların teslim töreni için bir aradayız. Emniyet teşkilatımız yeni hizmet araçlarıyla daha hızlı bir şekilde hizmet üretmenin yollarını arayacaklar. Gerek vatandaşımız gerekse güvenlik güçlerimiz bizler için çok kıymetlidir. Çünkü aynı vatanın çocuklarıyız. Bu anlayış içerisinde görevimizi yürütmeyi hedefledik. Bu vesile ile bu hizmet araçlarının polis teşkilatına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' diye konuştu.

Vali Cirit, araçların kazasız ve belasız kullanılması dileğinde bulunarak, anahtarlarını görevli polis memurlarına teslim etti. Araçlar, İl Müftüsü Kemal Uçkan tarafından okunan dua ve kesilen kurbanın ardından tanıtım amaçlı olarak şehir merkezinde kısa süre tur attı.