Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir yapılanma çalışmalarında Manisa’nın, yeni büyükşehir olan diğer illere nazaran oldukça önde olduğunu söyledi.

Manisa’nın büyükşehir olmasının birinci yılını değerlendiren Başkan Ergün, büyükşehir geçiş sürecinden yatırımların planlanmasına kadar önemli adımlar attıklarını ifade etti. Geride kalan sürede Manisa’nın her açıdan röntgenini çektiklerini aktaran Ergün, geçiş sürecini en kısa sürede tamamladıklarını, şimdi de hizmet zamanı olduğunu kaydetti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) kurulması, Genel Sekreter ve yardımcılıklarının atanması, ilçelerden devirlerin yapılması, kapanan belde belediyelerinin borçlarının büyükşehre devri ile mahalleye dönen köylerin entegresi gibi büyükşehir yapılanmasıyla ilgili her konuyu en ince ayrıntısına kadar düzenlediklerini belirten Başkan Ergün, “Ekibimizle birlikte gece-gündüz demeden bu süreçlerin planlamasını yaptık. İstedik ki bu geçiş sürecinden vatandaşımız zarar görmesin. O nedenle hızla bu planlamaların bitmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalar yaptık. Allah’ın izniyle bu süreci çok büyük bir oranda tamamladık.” diye konuştu.

Büyükşehir yapılanma çalışmalarında Manisa gibi yeni büyükşehir olan diğer illere nazaran oldukça önünde olduklarını da aktaran Ergün, “Manisamızın 17 ilçesine, 1 milyon 360 bin vatandaşımıza en güzel hizmetleri ulaştırmak için ilçelerimizde koordinasyon hizmet binalarını da hayata geçirdik. Ayrıca bütün ilçelerimize daire başkanlarımızla birlikte ziyaretlerde bulunarak sorunların yerinde tespitini yaptık. Bir bakıma Manisamızın genelinin her açıdan bir röntgenini çektik. Kısacası planlamalarımızı tamamladık ve 2015 yatırım programımızı şekillendirdik.” dedi.

Manisa merkezinde de otopark ve sosyal alanlarla ilgili önemli hizmetler ortaya koyduklarını belirten Ergün, “Manisa’nın değerli büyüğü merhum Bülent Koşmaz’ın adını verdiğimiz Emekliler Parkı ve Otoparkı’nın açılışını yaptık. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve spor salonu projemiz bitme aşamasına geldi. Yine otopark sorununa çözüm olacak 560 araç kapasiteli tam otomasyonlu otopark projemiz hızla ilerliyor. MASKİ binası ve oda dernekler hizmet binası olacak İkiz Kuleler projemizin de kaba inşaatı bitti. Manisa’mızı dev projelerle adeta baştan inşa ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Manisa’nın 17 ilçesine en güzel hizmetleri ulaştıracaklarını da sözlerine ekleyen Ergün, 2015 yatırım planında yer alan 17 ilçe projelerini şöyle sıraladı: "Saruhanlı’ya yer altı otoparkı ve meydan projesi ile köprülü kavşak projemiz hazır. Turgutlu ilçemize Ovacık Yaylası Gençlik Merkezi Projesi ve kavşak projesi, Salihli’ye otopark, meydan ve pazaryeri projeleri ile kavşak projemiz var. Yine Salihli Gümüşçay’a Kent Park örneğini uygulamayı planlıyoruz. Alaşehir ilçemize otogar projesi, Bakkal Şükrü Evi restorasyonu ve Köprülü Kavşak Projesi kazandıracağız. Kula’da sokak iyileştirmeleri projemiz kapsamında bu yıl 30 tane Kula evini restore edeceğiz. Ayrıca Kula Beylerevi Restorasyonu hızla devam ediyor. Kula Jeopark Alanı Projemiz kapsamında, Jeopark Belediyeler Birliği’nin kurulmasına öncülük ettik. Sarıgöl ilçemize Ototerminal Binası, Mimar Sinan Parkı peyzajı ile yeni bir pazaryeri, otopark ve meydan projesi hazırladık. Soma’da otogarı bitti, bitişiğindeki cami inşa ediliyor. Ayrıca 301 madenci için şehitlik yapılıyor. Selendi’de oto terminal ve belediye binasına maddi destek sağladık. Yine Selendi’mize güzel bir Meydan Projesi hazırladık ve bu yıl içerisinde çalışmasına başlayacağız. Ahmetli ilçemize de Köprülü Kavşak Projesi, belediye, büyükşehir ve çocuk kulübü binaları kazandıracağız. Gölmarmara’da Halime Hatun Camii aydınlatmasını yaptık. İlçemizde bulunan Akpınar Mesire Yeri’nin peyzajını da büyükşehir olarak yapacağız. Gördes’e pazaryeri projesi hazırladık. Köprübaşı ilçemizde rekreasyon ve yeşil alan düzenlemeleri yapacağız. Demirci ilçemizde de meydan ve otopark projemiz hazır. Ayrıca Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula ve Selendi’de seracılık projelerini hayata geçireceğiz."