Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir olmanın şehre güç katacağını söyledi. Başkan Erkoç, sanayici ve iş damlarının istediği doğrultuda yapılacak bir çok adamın olduğunu belirterek: “Kahramanmaraş için en iyisini düşünüyoruz. Onun için her kurumla, her müteşebbis ile birlikte çalışıyoruz. Yapılacak tüm yenilikleri birlikte yapacağız” dedi.

Göreve geldiklerinden bu yana 6 ay geçtiğini bu süre zarfında ise bir çok yenilik yaptıklarını sanayicileri anlatan Erkoç şunları kaydetti: 

“Büyükşehir olmanın bir çok faydası var. Kayseri ve Gaziantep Büyükşehir olduktan sonra aldıkları güçle geldikleri yerler belli. Bizde 30 Mart seçimlerinden sonra bizde hızla işimize başladık biz hem büyükşehir olduk hem de bütün şehir olduk. Biz hem büyükşehir'i kurduk hem de il genelini kurduk. 100 civarında bir bürokrat ataması yaptık. Doğup büyüdüğümüz yer Kahramanmaraş olunca Kahramanmaraş'ın sorun ve problemlerini bilen, ne istediğini bilen biriyiz. Özellikle Kahramanmaraş'ın şehircilik, kentsel dönüşüm anlamında vatandaşlarımızın nasıl bir şehir hayal ettiğini bizzat konuşarak insanların istediği gibi yapmanın gayreti içindeyiz”