Başkan Erkoç mesajında milletimizi manevi iklimiyle saran, ortak bir ruhla kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduklarını ifade ederek: “Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Kurban ifadesi, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan anlamına gelmektedir. Dolayısıyla Kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. 

Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. Bayram'ın getirdiği bu özel değerlerin, sıcak ve samimi duyguların, hepimizi kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyorum.  

Bizim anlayışımıza göre, komşusu açken tok yatan bizden değildir. Onun için bu bayramda, hemşehrilerimizin, kendi çevrelerindeki yoksullara, kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, ihtiyaç sahiplerine kucak açacaklarından, onlara sahip çıkacaklarından eminim. 

Bu duygu ve düşüncelerle Bayramın ülkemiz, Kahramanmaraş'ımız ve tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye'de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Herkesin yakınlarıyla birlikte, huzur içinde güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyor, tüm halkımızın Bayramını kutluyorum” dedi.

Başkan Erkoç mesajının sonunda Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı öncesi ve süresince alınabilecek tüm önlemlerin alındığını ve ilgili birimlerin hazır kıta görevlerinin başında olacaklarını da belirtti.