Manşet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mesut Tuğrul’un hazırlayıp sunduğu, marasgundem.com’un köşe yazarı Mehmet taş, Dünya Gazetesi İl Temsilcisi Ali Eskalen ve Gazeteci Yazar Serdar Erdoğanyılmaz’ın katıldığı programda Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, kentsel dönüşümden toplu taşıma, köprülü kavşaklardan, toplu konuta kadar birçok konuya açıklık getirdi.
“RİNG HATTI  KOYACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm konusunda  bir çok soruyu cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç: “Kentsel dönüşüm çalışmalarımızda çok büyük mesafeler katettik. Gayberli, Hacıbayramveli ve Malik ejder Mahallelerimizde başlattığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımızda kamulaştırma işlerinin  % 85’ini tamamladık. 

Bu bölgede 300 bin metrekare bir alanda çalışma yapıyoruz. Bu alan içerisinde 40 bin metrekare ücretsiz açık otopark yapacağız. Bu ücretsiz otoparka araçlarını park eden sürücü kardeşlerimiz için de şehir merkezine ring hattı koyacağız. Geri kalan kısımda  ise yeşil alan çalışmaları ve rekreasyon çalışmaları  yürütüyoruz.. Şehrimizin girişi olan bu bölgeyi güzel bir görünüme kavuşturacağız.

Kentsel dönüşüm projelerimiz içinde bulunan Yusuflar Mahallesi’nde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu mahallemizin bir silueti var. Biz bu silueti bozmadan öyle çok katlı yapılar değil de o bölgenin yapısına uygun konutlar yapacağız. Yusuflar Mahallesi bir imaj çalışması olacak.

Biz istiyoruz ki insanlarımız en iyi ve en güzel şekilde yaşasınlar. Biz bunun için göreve talip olduk” dedi.

 “SÜMBÜLLÜ YOLU ŞEKERDERE’NİN ALTERNATİFİ OLACAK”

Ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıya nasıl bir çözüm düşündüklerinin sorulması üzerine Başkan Erkoç: “Şu anda şehrimizde bir trafik yoğunluğu olduğunu ve mevcut ana artellerin bu yükü kaldırmadığını biliyoruz. Bu dün olan değil 30-40 seneden beri devam eden bir sorun. 

Şehrimizin geneline baktığımız zaman doğu-batı istikametinde bir yerleşime sahip olduğumuzu görürüz. Şehrimiz doğu-batı istikameti arasında gelişme gösterdiği için yollarımız da hep bu istikametler doğrultusunda gelişmiş.
Şehrimizde araç sayısı  bir hayli fazla.Sümbüllü Yolu şehrimizin trafik yükünü hafifletecek. Oraya yapacağımız yol yüzde 7 eğimli. Bu yolu tamamladığımız zaman şehrimizin batısını merkeze bağlayacağız. Bugün Şekerdere yüzde 13, Ağcalı yolu yüzde 11 eğimli. Oysa Sümbüllü Yolu yüzde 7 eğimli bir yol ki yanından bisiklet yolu bile geçirmeyi planlıyoruz. Sümbüllü Yolu Şekerdere’ye alternatif olacak ve buranın yükünü azaltacak.

Bu yol yeterli olacak mı? Elbette olmayacak. Ulucami civarında bir tünel kavşak projemiz mevcut ve yağmurların yağması ve kışın başlamasından dolayı bu bölgedeki çalışmamızı biraz askıya aldık. Ayrıca bu kavşak için Adana Anıtlar Kurulu’ndan karar çıkarttık. Bunun projesi bitti ve uygulamaya çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız. Bunun yanı sıra Sarayaltı Caddesi’ni Kanlıdere’ye bağlayacağız” diye konuştu.

“REFÜJLERİ BİZ YAPIYORUZ”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar kampüsü girişindeki kavşağın akıbeti, Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesi toplu taşıma araçları ve Sümbüllü Yolu-Boğaziçi arasında bir köprülü kavşak olup olmadığının sorulması üzerine Başkan Erkoç: “Öncelikle Sümbüllü Yolu –Boğaziçi Konutları arasında herhangi bir köprülü kavşak düşünmüyoruz. Şehrimizin her tarafına köprülü kavşak yapacak durumda değiliz. Çok maliyetli olur. O bölgede ilk önce sinyalizasyonla idare edeceğiz. İlerleyen zamanlarda sıkıntı olması halinde alternatif çözümler üreteceğiz.

Üniversitenin önündeki köprülü kavşak sorusuna gelince : Orası karayollarının uhdesinde olan bir çalışma. Ancak şehrimizin girişlerinin güzel görünmesi için refüjlerin çalışmalarını Büyükşehir  belediyesi olarak biz  yapıyoruz. 
Kavlaklı ve Organize Sanayi Bölgesine toplu taşıma konusuna gelince de, o bölgede faaliyet gösteren K plakalı bazı arkadaşlarımız bize geldiler ve biz otobüs almak istiyoruz dediler biz de kabul ettik ve yakında o bölgeye de halk otobüslerimiz çalışmaya başlayacak." dedi.

“TOPLU TAŞIMADA HAVUZ SİSTEMİNE GEÇECEĞİZ”

Başkan ERKOÇ sözlerine şöyle devam etti : "Bu arada toplu taşıma konusunda bir-iki şey daha söylemek istiyorum. Şu anda 14 tane daha büyük otobüs alıyoruz. Bu otobüslerimizin hizmete girmesi ile küçük otobüslerimizi bu tür yerleşim alanlarımıza yönlendireceğiz. Bazı ilçelerimizden gelen istekler doğrultusunda oralara otobüslerimizi gönderdik ve çalışmalara başladılar.
Şehir merkezinde dolmuşçu kardeşlerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Oluşturacağımız havuz sistemi ile dolmuşçu kardeşlerimizi de otobüs almaya yönlendireceğiz. Sonuçta şehrimizin trafik yoğunluğunu ve insanlarımızın konforlu bir ortamda seyahat etmelerini sağlamak zorundayız. Biz kimsenin rızkına mani olmayacağız. İnsanlar ekmek paralarını kazansınlar biz bir şey demiyoruz ama bu şehrin trafiğini de insanlarımızın rahat bir şekilde yolculuk etmelerini de sağlamak bizim görevimiz. 

Toplu taşımada Kahramankart uygulamasını başlattık. Önümüzdeki günlerde bu kartın halk otobüslerinde de kullanılmasını sağlayacağız."

 “UYKUMUZDA BİLE KAHRAMANMARAŞ’I DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan ERKOÇ  sözlerini şöyle sürdürdü : "Biz şehrimizin insanına hizmetin en iyisini nasıl sunarız diye çaba sarfediyoruz. Geceleri mesai arkadaşlarımızla birlikte şehrimizi adım adım geziyoruz. Nereye neyi nasıl yapabiliriz diye gecenin sakinliğinden faydalanıyoruz. Belki bazı hemşehrilerimiz görüyordur bizleri. Ellerimizde planlar projeler yerinde tespitler yapıyoruz. Gece geç saatlere kadar yaptığımız çalışmaların neticesinde evimizde uykuya daldığımız zaman bile Kahramanmaraş’ı düşünüyoruz. Kahramanmaraş’la yatıyor, Kahramanmaraş’la kalkıyoruz. Kahramanmaraş bizim sevdamız” 

 “SÜTÇÜ İMAM’IN EVİNİ MÜZE YAPACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın tanıtımı ve turizm adına ne gibi çalışmalar yapıldığına ilişkin sorulan bir soruya Başkan Erkoç:  “Şehrimizin tanıtımına yönelik özellikle iç turizmde bir çığır açacağız. Vakıflar Genel Müdürlüğü Sütçü İmam’ın mezarının olduğu camiyi restore ediyor. O çalışmalar bittikten sonra biz de Sütçü İmam’ın kabrini türbe haline getireceğiz. Bunun yanı sıra Sütçü İmam’ın yaşadığı evi müze haline getireceğiz. Sütçü İmam’ın ilk kurşunu sıktığı yerde tarihi yeniden canlandıracak ve o bölgeyi eski haline kavuşturacağız.

Geçtiğimiz günlerde bir kitap fuarı düzenledik ve şehrimizin adına çok güzel bir tanıtım olduğu inancındayız.  

Yedikuyular’da yapacağımız kayak merkezi için tahsis taleplerimiz tamamlanmak üzere. Bir taraftan projemizi tamamlıyoruz. Bir taraftan da telesiyejlerimizi temin ediyoruz.

Bunun haricinde şehrimizde yayla turizmine de ağırlık veriyoruz. Özellikle Andırın bölgemiz başta olmak üzere o bölgede yaylalarımızı insanlarımızın hizmetine sunacağız.

İç turizmi canlandırarak şehrimizin ekonomisine katkı sağlanması yönünde çaba sarf edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, toplu konut, asfalt çalışmaları, mezarlık alanı gibi konularda da kendisine yöneltilen soruları cevaplandırarak, yapılacak projelere ilişkin bilgiler verdi.