Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, partilerinin açıkladığı seçim beyannamesinin şehirler içinde önem teşkil ettiğini belirterek, “Şehrimizi hayali değil ayağı yere basan projelerle kalkındıracağız” dedi.

İl Başkanı Ersoy, seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından bir değerlendirme yaptı. Ersoy, “Seçim beyannamemiz ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Türkiye’yi ve Kayseri’yi kalkındıracak olan önemli projelerin yer aldığı beyannamemizin uygulanması için evvela gece gündüz demeden yaptığımız çalışmaları devam ettirip Milliyetçi Ülkücü Hareket’in tek başına iktidarını sağlayacağız. Bunun için Kayseri’de mutlaka ve mutlaka birinci parti olacağız” dedi.

Ersoy açıklamasında şunları söyledi: “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi’nin Başbakanlığında kurulacak olan Milliyetçi Hareket iktidarının hem ülkemize hem şehrimize faydalar sağlayacağı kanaatindeyim. Özellikle 13 yıldır ihmal edilen şehrimizi hayali projelerle değil, ayağı yere basan projelerle kalkındıracağız. Özellikle hızlı tren konusunda ihmal edilen şehrimizin bu ihtiyacını Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hattının yapımı ile hayalden gerçeğe dönüştüreceğiz. Bununla birlikte şehrimizde kapatılan belde belediyeleri, köyleri yeniden kuracağız. 65 yaş aylığı 350 liraya yükseltilecek. Kayseri’de yaşayan 65 yaşını tamamlamış 100 bin 333 vatandaşımızı da bu uygulamadan faydalandıracağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya çıkaracağız. Bununla Kayseri’de yaşayan ve 2013 verilerine göre sayısı 31 bin 179 olan engelli vatandaşımıza katkı sağlayacağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz. Kayseri’de de bu desteği mutlaka sağlayacağız. Büyük şehirlerdeki kentçi ulaşımda toplu taşımayı özendirecek ve talebin yönetilmesini sağlayacak düzenlemeler hayata geçirerek, kent merkezlerinin dışına otopark yapmak suretiyle 'park et-bin' uygulamasını özendireceğiz. Özellikle bu uygulama ile Kayseri trafiğinin içinden çıkılmaz haline devlet eli ile müdahale edilip vatandaşımızın trafik sıkıntısına son vereceğiz. İl genel meclisi üyelerini ve büyükşehir belediye meclisi üyelerini sosyal güvenceye kavuşturacak, aldıkları huzur hakkını iyileştireceğiz. GAP, DAP, DOKAP, KOP gibi bölgesel kalkınma projelerini hızla tamamlayarak üretim ve istihdam sağlayacak, bölge insanı yoksulluktan kurtarılacak ve büyükşehirlere göçün de önüne gececeğiz. Ne acıdır ki; Kayseri’de şehre göçün önüne geçilememiş, kırsalda halkımız kendi kaderine terk edilmiştir.”

“Birinci iktidar dönemimizde tahrip edilen ülkenin onarılmasını sağlayacağız” diyen Ersoy, “AKP'nin kayırmacı özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz. Terörü tamamen bitirerek toplumsal huzur ve güveni temin edeceğiz. Kayseri’de kurulan saltanatını mutlaka yıkacağız” diye konuştu.