Hatay'ın Erzin ilçesinde ödeneği çıkmasına rağmen bir türlü yapılmayan adliye sarayı tepkilere neden oluyor. Erzin Kent Konseyi adliye binası yapılması için tahsisi yapılan arazi üzerinde açıklama yaptı. Etkinliğe; Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez,Osmaniye Barosu Başkanı Dilem Aksoy,İlçede Görev yapan avukatlar,siyasi parti temsilcileri.sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erzin’in, Hatay'ın adliye binası olmayan iki ilçesinden birisi olduğunu hatırlatan Kent Konseyi Başkanı Avukat Akif Özer ''İlçemizi ilgilendiren ciddi bir meselede sizinle birlikteyiz. Biz kent konseyi olarak doğru yolda olduğumuza inanıyoruz. Hatay'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi ilçemize de adliye sarayı istiyoruz. Keşke şuan bu toplantıyı adliye sarayı istiyoruz diye değilde yapılan adliye binası açılışı için yapmış olsaydık.Ama maalesef diğer hizmetlerin alımında olduğu gibi bu işte de İlçemiz ötelenmiştir. İlçemizin işleri aksamıştır.’’ dedi.

Özer, ilçeye adliye sarayı yapılması için yetkililer tarafından üç yıl önce üzerinde bulundukları arsanın tahsis edildiğini, projesinin çizildiğini daha sonra ödeneğinin de çıktığını fakat takip edilmediği için adliye sarayının bir türlü yapılmadığını söyledi.

Topluma verilen en önemli hizmetlerinden birisinin de adalet olduğunu bunun içinde sağlıklı koşullara ihtiyaç olduğunu söyleyen Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez de ‘’Adliye bir ihtiyaç. Çünkü adliye hizmetlerinin yürütüldüğü yerler bizim aynamız. Toplumun en önemli hizmetlerinden bir kaçı sağlık ve eğitimse bir diğer boyutu adliye olarak karşımıza çıkıyor. Bugün ilçenin adliye binası hükumet binası içerisinde hizmet veriyor. Hükumet binası içerisinde zemin katta ve bir üst katta hizmet veren adliye binasının adalet dağıtma hizmetine hiç elverişli olmadığını görüyoruz. Onun için bağımsız adliye sarayı her ilçe için bir haktır.Burası iki tane savcı beş hakimin görev yaptığı ve 8 avukatımızın hizmet verdiği bir yer. Şuan, içerisinde sıkışarak hizmet veriliyor. Buraya adliye sarayı diyemiyorum. Hükumet konağı içerisinde bir adliye birimi. Bu yerde hizmet verilmesi hepimizin gerçekten yüreğimizi acıtıyor. Şuan bulunduğumuz yerde bir adliye yapılması niyeti olduğu için bir araya geldik. Buraya gelmemizle birlikte bir an önce bu binanın buraya yapılması gerekiyor’’. şeklinde konuştu.

Osmaniye Barosu Başkanı Dilem Aksoy da, Erzin’in daha uygun ve daha demokratik koşullarda hizmet veren bir adliye binasına ihtiyacı olduğunu belirtti. Aksoy, Osmaniye barosu olarak bu konuda ilçe halkının yanlarında olduklarını söyledi.