Erzurum'da gece yarısı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezindeki onlarca sokakta kar temizlik çalışmasının yapılmaması tepkilere neden oldu.

Erzurum il merkezinde kar temizlik çalışmasında Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetersiz kaldı. Ana caddelerin temizlenmesine ağırlık veren belediye, ara sokak ve caddeleri ise unuttu. Ara sokaklar vatandaşların kar küremesiyle temizlenirken, oluşan balçık sokak ve kaldırımları yürünemez hale getirdi.

İlçelerdeki durum il merkezinden farklı değil. Tekman Belediye Başkanı Ali Sait Fırat, ilçelerine bağlı 114 köy ve mezra yolunun kar ve tipi nedeniyle kapalı olduğunu söyledi. Fırat, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki köy ve mezra yollarının açılmamasını skandal olarak nitelendirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede hurdaya çıkmış 3 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yapmaya çalıştığını, ancak bunların da sürekli arıza verdiğine dikkat çekerek, "İş makineleri çok yaşlı olduğu için sürekli arıza veriyor. 114 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi nedeniyle kapalı. AKP'li Büyükşehir belediyesi karla mücadelede ve köy yollarını açmada sınıfta kalmıştır." dedi.

Karayazı Belediye Başkanı Memet Sait Karabakan ise ilçelerindeki 110 yerleşim biriminin kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin köy ve mezra yollarını açmada acziyet ve yetersizlik içerisinde olduğuna dikkat çekti. Karabakan, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi kar temizlik çalışmasında bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Vatandaşlar kızaklarla, yürüyerek ilçeye ulaşmaya çalışıyor. 21. yüzyıl Türkiye'sinde kardan yollar kapanıyor. Büyükşehir Belediyesi ise bu içler acısı durumu sadece izlemekle yetiniyor." iddiasında bulundu.