Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine, kazanılan başarının öncelikle Türkiye'nin başarısı olduğunu vurgulayarak, Gaziantep'in ekonomi ve sanayi alanlarındaki gelişiminin yanı sıra kültürel alanlarda ve özellikle Suriyeli mültecilere yaptıkları misafirperverliği üye ülkelere anlattıklarını dile getirdi.

Türkiye ve Asya'nın gücünün artırılmasının son derece önemli olduğuna değinen Şahin, "Dünya barışı, Ortadoğu barışından geçiyor ve Ortadoğu'nun barışı da güçlü bir Türkiye'den geçiyor" diye konuştu.

"Ekonomik kalkınmasını devam ettiren ve sürekli güçlenen bir Türkiye, bir Gaziantep, dünyada giderek daha fazla söz sahibi oluyor" ifadesini kullanan Şahin, "Kendi gücümüzü, özelliklerimizi kendi yerinde insanlara gösterme fırsatını yakaladık" dedi.

-"Asya'nın birlikteliği"

Şahin, Asya'nın birlikteliğe ve deneyimlerini paylaşmaya ihtiyacı olduğuna işaret ederek, "Böylelikle yoksulluğun azaldığı, demokrasinin güçlendiği ve savaşların azaldığı bir dünyaya gideceğiz" diye konuştu.

AMF'nin dönem başkanlığını kazanmakla 100'ü aşkın ülkeden temsilciyi Gaziantep'te ağırlama fırsatı bulduklarının altını çizen Şahin, "Bu insanlar, kendi ülkelerinde dalga dalga Gaziantep'i ve Türkiye'yi anlatacak" diye konuştu.

Şahin, dönem başkanlığını kazanmalarında en büyük etkenin ne olduğu sorusu üzerine, "Gaziantep'in Türkiye'de lezzet başkenti olduğunu anlattım ve eğer başkanlığı alırsak 'sizlere kendi ellerimle yemek yapacağım' dedim, çok etkili oldu" diye konuştu.

Gaziantep, gelecek yıl AMF 5. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapacak ve dönem başkanlığı görevini Çin'in Haykou kentinden devralacak.

Asya şehirleri ve yerel yönetimlerinin arasında diyalog ve işbirliğini artırma amacıyla Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bagher Ghalibaf tarafından 2008'de kurulan AMF'ye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ev sahipliği yapmıştı.