Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Abdülkadir Aksu Bulvarı ve D-400 Karayolu üzerinde yapılacak iki köprülü kavşağın temelini attı ve Gaziantep'in en geniş yolunun tanıtımını yaptı.

Göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları anlatmak için AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'yla şehir turu yapan Şahin, basın mensuplarına yapılan çalışmaları yerinde göstererek bilgi verdi. 

Abdülkadir Aksu Bulvarı ve D-400 Karayolu üzerinde yapılacak olan iki köprülü kavşağın temelini atan Şahin, yaptığı konuşmada, yapılacak kavşakların trafiğin rahatlamasına büyük katkısı olacağını bildirdi. 

Gaziantep'in trafik ve ulaşımla ilgili sorununu çözmek için çok sayıda yol açılması ve kavşak yapılması gerektiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

 "O yüzden bir taraftan Şahinbey'de bir taraftan Şehitkamil'de merkezdeki bu yığılmayı açmak için yeni kavşaklar bizim için çok önemliydi. En stratejik kavşaklardan bir tanesi burası. Bu alanın İpekyolu bağlantısı olmadığı için bu bölgeden İpekyolu'na çıkmak isteyen herkes mutlaka Fevzi Çakmak'a geçmek zorunda başka bağlantı yok. Orada o sıkışma bütün merkezi etkiliyor ve Kalyon Kavşağına kadar ciddi bir sıkışmaya neden oluyordu."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, Gaziantep'in AK Parti iktidarı öncesinde gri bir şehir görünümünde olduğunu ifade ederek "Ne zamanki AK Partili belediye başkanlarımız el attılar ve şehrin her gün o gri dokusunu kısmen kentsel dönüşümlerle kısmen yeni yapılan yerlerdeki kaçak yapılara hiçbir şekilde izin vermeyerek adın adım giderildi" dedi.

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler, kentin en geniş yolu olan Osmangazi Mahallesi Necmettin Erbakan Caddesi ve Mustafa Taşar Bulvarı'nda incelemelerde bulundu. Şahin, 4 kilometre uzunluğundaki yolun şimdiden ulaşımı kolaylaştırmaya başladığını bildirdi.

3 şeridin yanı sıra park alanına sahip imarlı yolun 50 metre genişliğindeki refüjü de 3,5 metreden oluşuyor. Aydınlatması, kaldırım ve bordür çalışması ile çevre düzenlemesi yapılan yol İbrahimli, Güvenevler, Atatürk, Osmangazi gibi bölgelerin trafik sıkıntısına çözüm sağlıyor.