Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Geyve ilçesinde büyük yatırımlar yaptıklarını, ilçenin alt ve üst yapı sorunlarının çözüme kavuşturulmaya başlandığını söyledi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Yasası’nın ardından bir yıl içerisinde Geyve’de önemli yatırımları hayata geçirdiklerini belirtti. Yaklaşık 50 milyonluk yatırımla ilçenin uzun yıllar ihmal edilen altyapı sorununu çözüme kavuşturduklarını ifade eden Toçoğlu, “Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçemize 125 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik. İlçemize kazandıracağımız Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapım çalışmaları sürüyor.” diye konuştu.

İlçede gerçekleştirilen içmesuyu yatırımlarına da değinen Toçoğlu, şu bilgileri verdi: “Geyve ile Alifuatpaşa içmesuyu hatlarını entegre ettik. Bu kapsamda projelendirilen 13 kilometrelik hattın yapımı tamamlandı. Geyve’ye bağlı Kazımiye Mahallesi’nin içmesuyu sorununu çözüme kavuşturduk. Kazımiyelilere bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştırıyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Geyvemiz gerek atıksu gerekse içmesuyu noktasında uzun yıllar herhangi bir sorun yaşamayacak.”

Bölgeye atıksu arıtma tesisi kazandırılacağını da dile getiren Toçoğlu, altyapı yatırımları ile entegre olacak Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatına başladıklarını vurguladı. Toçoğlu, “Projemizin tamamlanmasıyla bölgenin tüm atıksuları tesislerimize ulaşacak ve en ileri arıtma işlemi yapılacak. Arıtma tesisleri ve kanalizasyon hatlarıyla Sakarya Nehri'nin ve bölgenin doğal güzelliklerinin korunması sağlanacak. Güney'den Sakarya Nehri'ne atıksu karışmayacak. Bu sayede Sakarya Nehri'nin su kalitesinin artması da sağlanacak." diye konuştu.

Toçoğlu, ilçeye Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezleri kazandırılacağı sözünü verdiklerini, bu merkezin proje ihalesini yaptıklarını kaydetti. Merkezde sanat ve mesleki eğitimler verileceğini belirten Toçoğlu şunları kaydetti: “Gençlerimiz için çeşitli branşlarda eğitimler düzenlenecek. İlçemizde yaşayan hemşerilerimize, ailelere, yaşlılara, engellilere, gençlere, çocuklara ve kadınlara sosyal destek verilecek. Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi, 7’den 70’e tüm Geyveli hemşehrilerimizin kullanabileceği bir merkez olacak. Projemiz, yaklaşık bin 200 metrekare alan içerisinde hayat bulacak. İçerisinde 150 kişilik tiyatro ve konferans salonu, eğitim ve seminer sınıfları ile kafeterya yer alacak”