30 Mart ve 1 Haziran’da gerçekleşen yerel seçimlerde ‘Birlikte Yöneteceğiz, Sevgiyle Büyüteceğiz’ sloganını her fırsatta vurgulayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 11 gönüllü zabıtaya görev kartlarını dağıtarak bu konudaki kararlılığını gösterdi. Kent merkezinde oluşabilecek eksikleri yerinde görerek, ilgili belediye birimlerine yönlendirecek ve Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışmalarına destek verecek 'gönüllü zabıtalar' göreve başladı. 10 Haziran 2015 tarihinde göreve başlayan 11 'Gönüllü Zabıta’ya görev kartlarını Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman takdim etti.

Zabıta Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Gönüllü Zabıtalara hitap eden Yalova Belediye Başkanı Salman; “Kent olma bilinciyle elinizi taşın altına koyarak, Yalova Belediyesi çalışmalarına katkıda bulunacaksınız. Sizlerin tespitleri, çalışmalarımızda bize yol gösterecek. Bizlerin bu konuda gözü kulağı olacaksınız. İleteceğiniz çözüm bekleyen konulara daha hızlı bir şekilde müdahale etmiş olacağız. ‘Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz’ sloganımızdan kastımız tam olarak da bu tür uygulamalardı. Bugün bu uygulamalardan bir tanesini hayata geçirmiş oluyoruz. Yapacağınız hizmetlerden dolayı sizlere şimdiden teşekkür ediyor, görevinizde başarılar diliyorum.”

Gönüllü Zabıtalar, Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle koordinasyon içerisinde çalışacaklar ve sıklıkla şikayet konusu olan; kaldırım işgalleri, yol onarımları, ilaçlamalar, seyyar satıcı ve rahatsızlık yaratan dilencilerle ilgili konular başta olmak üzere kent yaşamını olumsuz etkileyen diğer konularda Yalova Belediyesi’ne yardımcı olacaklar.