Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binası için temel atma töreni düzenlendi.
Düzenlenen törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Ak Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı, Avni Erdemir, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Vali Çomaktekin, “Devletin sunmuş olduğu genel kamu hizmetlerinin, çağın ihtiyaçlarına en uygun şekilde, değişen ve gelişen hizmet anlayışı ile yürütüleceği hükümet konakları da ülkemizin dört bir yanında yenileniyor.” dedi.
Geçmiş yıllarda yapılan kamu binalarının sağlam yapılmadığını ve olası depremlerden son derece riskli olduğunu kaydeden Vali Çomaktekin, “Aynı zamanda bu binalar bütün vatandaşların rahat ulaşabilecekleri ve hizmet alabilecekleri şekilde dizayn edilmediğini görüyoruz.
Kamu yöneticilerinin hizmet sunarken, teknolojik imkanlardan çok uzakta çalıştığını görüyorsunuz. Bizler aynı zamanda şehrin yapısına, kimliğine, mimarı yapısına uygun, örnek binaları inşa ediyoruz. Temelini atacağımız bu binalarda ise her şey vatandaşlarımızın rahat hizmet almasına yönelik tasarlanıyor.” diye konuştu. Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde Gümüşhacıköy Hükümet Konağı’nın temeli atıldı.