Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da iştirak ettiği törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, gaziler, askeri ve mülki erkân, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Zafer Meydanı’nda devam eden kutlamalarda, gaziler tarafından Vali Yücel Yavuz ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren'e kurtarılmış yurt toprağı, Belediye Başkanı Ercan Çimen’e de şehrin anahtarı verildi. Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Erdal Eren ve Belediye Başkanı Çimen de gazilere buket takdim etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in konuşması, kutlama mesajlarının okunması ve gazilerden Ali Gürcan Erkan tarafından yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bugün Gümüşhane’mizin kurtuluşunun 97. yılını kutluyoruz. Değerli kardeşlerim, tabii ki bizim milletimiz hürriyetine aşıktır, asla esarete boyun eğemez. Çünkü bizim milletimiz şanlı bir millettir. İşte 97 yıl önce de kahraman Gümüşhaneliler, bütün bu dağlarda destan yazdılar ve hürriyetlerini kazandılar. Bu vesileyle, bu vatan için, bu millet için, bu bayrak için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun. Onlardan emanet aldığımız bu şanlı bayrağı dalgalandırmak için hep birlikte çalışacağız. Çünkü bu millet, büyük bir millettir. Allah’ın izniyle 2023 yılında, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için büyük hedeflere imza atıyoruz. Allah’ın izniyle 2053 yılında ve İstanbul’un fethinin 600. yılında Türkiye daha büyük hedeflere imza atacak ve küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz. Bizim milletimize bu yakışır diye düşünüyorum. Ben bu vesileyle, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Gümüşhane’nin bir hizmetkarı olarak, Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Değerli Gümüşhaneliler, kurtuluş gününüzü tebrik ediyorum, Allah bir daha böyle sıkıntılar yaşatmasın, şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalansın, bu minarelerden ezanlar ilelebet okunsun." dedi.

Halk oyunları ile mehter takımı gösterilerinin ardından, bayram dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.