Bursa Gürsu ve Kestel ilçeleri minibüsleri için özel bir çalışma başlatıldı. Doğu Garajı'nın önümüzdeki aylarda başlayacak olan tahliyesi ile 150 minibüs esnafının mağdur olamaması için Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı komisyon kurarak alternatif çözümleri masaya yatırma kararı aldı.

UKOME tarafından kaldırılacak olan Doğu Garajı'nı, Otosansit yanındaki Kamyon Garajı yanına taşımak istemesi ile birlikte alevlenen tartışmalar, alınan yeni kararla birlikte yenim bir boyut kazandı. Kamyon Garajına yeni tesis edilecek olan yeni Doğu Garajı, Yenişehir, İnegöl, Barakfaki, Narlıdere minibüslerinin aktarma istasyonu olacak. UKOME, Kestel ve Gürsu minibüs oda başkanlarından Ankara asfaltına paralel olarak gidebilecekleri alternatif güzergah istedi.

Önümüzdeki hafta içi yapılacak değerlendirme için üniversitelerin otomativ-ulaştırma başkanlıklarından yardım alan oda başkanlıkları çalışmalarında sona geldi. UKOME’ye verilecek olan dilekçedeki güzergahın Yüksek İhtisas kavşağı, Eğitim Caddesi, eski Tatarlar Köprüsü, Gökdere Meydanı, Yıldırım Belediyesi arkasından geçerek Şükraniye lambalarına akan hat olduğu bilgisi verildi. Ankara asfaltının en sıkışık olduğu Yüksek İhtisas Kavşağı ile BESOB Kavşağı arasındaki 7 kilometrelik yolu kullanmayarak trafiği de rahatlatması beklenen odaların bu girişimine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ninde sıcak bakmasının beklendiği aktarıldı.