Bursa Gürsu Minibüs, Şöfor ve Nakliyeciler Odası Başkanı Recep Kaya, Doğu Garajı'nın kapanması noktasında ortak hareket etmek istediği Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve aynı zamanda Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olan Atilla Ödünç ile görüşen Oda Başkanı Recep Kaya, minibüs esnafının sorunlarını aktardı. Görüşmenin amacına ulaştığını belirten Kaya, “Doğu Garajı'na alternatif olarak OTOSANSİT yanındaki kamyon garajının terminal binası olarak yapılacak olmasını öğrendikten sonra sorunlarımızı bildiren bir dilekçe ile Büyükşehir Belediyesi'ne gittik. Atilla Ödünç başkanımız, sorunlarımızın çözümü noktasında ortak hareket edeceklerini bize söyledi.” dedi.

Yeni yapılan Büyükşehir Belediyesi binasının yanında oluşturulacak 5 araçlık cebin sorunlarını çözeceğini anlatan Oda Başkanı Recep Kaya, bu konularda ilgili kurumların kendilerine yardımcı olacaklarını söyledi.

"KAÇAK ÇALIŞAN BEDELİNİ ÖDER"

İlçede ulaşım noktasında kesintisiz hizmet sunduklarını anlatan Recep Kaya, özellikle Yenidoğan Mahallesi'nde kayıt dışı taşımacılık yapılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti. K plakası ile taşımacılık yapan 26 esnafın dürüst bir şekilde vergilerini ödeyerek hizmet ettiğini anlatan Kaya, “4-5 kamyonun kayıt dışı, kaçak yollarla korsan taşımacılık yaptıklarını tespit ettik. Gerekli uyarıları yapmış olduğumuz halde bu türde hareket edenlere asla müsaade etmeyeceğiz. Gereken yasal süreç plakaları bizde olan araçlar için başlatılmıştır.” şeklinde konuştu.