Bugün Hbaer46'da yayınlanan Kahramanmaraş'ta suya zam geldi başlıklı haberimizle ilgili KASKİ'den bir açıklama yapıldı. Kaski Suya Zam Yalanı başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bazı Sosyal medya hesaplarından KASKİ suya zam yaptı şeklinde asılsız, maksatlı, ve kamuoyunu yanıltma amaçlı haber yayınlandığı görülmüştür. Bu süreçte suya hiçbir zam yapılmadığı gibi, abonelerimizin yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğine bakılmaksızın kesintisiz su hizmeti verilmektedir. Asılsız haber yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır."

İŞTE GERÇEKLER:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020 yılının Mart ayında suya zam yapıldı. Yapılan bu zam faturalara yansıdı. KASKİ, Haber46'nın zammı açığa çıkarması ve 18 Mart tarihinde kamuoyuna duyurmasının ardından gece yarısı bir açıklama yaptı ve SU ZAMMINI DOĞRULADI. Kaski yaptığı açıklamada "su zammının koronavirüs tedbirleri nedeniyle Nisan sonuna ertelendiğini" ifade etti. KASKİ açıklamasında zammın Mart ayı faturalarına neden yansıtıldığını ise açıklamadı.

Haber46 bu açıklamayı aynen yayınladı ve KASKİ'nin geri adım attığını yine kamuoyuna "Yetmez Ama evet" başlığıyla duyurdu.

KASKİ'ye soruyoruz!

Su zammının Mart ayı faturalarına yansıtıldığı ve haberimiz sonrası Nisan ayı sonuna ertelendiği YALAN mı? Siz kendi açıklamanızı mı yalanlıyorsunuz? Zammın Nisan ayı sonuna ertelendiğini ifade ettiğiniz KENDİ AÇIKLAMANIZ YALAN MIYDI?

Başkan Güngör'ün 13 Nisan tarihinde yaptığı ve katılan ajansların önce haber yapmadığı, daha sonra Haber46'nın uyarısıyla haberleştirilen açıklamasındaki su zammının Mayıs ayı sonuna ertelendiği ile ilgili açıklaması YALAN mı? Başkan Güngör su zammı iptal edildi demiyor. Su zammı MAYIS sonuna ertelendi diyor. Başkan Güngör YALAN MI SÖYLÜYOR?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un 18 mart tarihinde pek çok ulusal ve yerel basın kuruluşunda yayınlanan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından suya zam yapıldığı ile ilgili açıklaması yalan mıydı? ALİ ÖZTUNÇ YALAN MI SÖYLEDİ? Bu konuda ne yaptınız?

Haber46'nın su zammının 30 Mayıs'a ertelendiği açıklamasını gözden kaçırması ve 1 Mayıs'tan itibaren suyun zamlı olarak içileceğini haber yapması sonrası bir açıklama yaptınız ve haberin yalan olduğunu açıkladınız.

Şimdi soruyoruz:

Başkan Güngör'ün 13 Nisan tarihinde yaptığı ve su zammının 30 Mayıs'a ertelendiğini açıkladığı Basın Açıklamasına sosyal medya hesabınızda yer verdiniz mi? Sosyal Medya hesabınızda Pandemi süresince su kesintisi yapılmayacağını paylaştınız. Peki su zammının 30 Mayıs'a ertelendiğini neden paylaşmadınız? Başkan Güngör'ün tamamen KASKİ'yi ilgilendiren açıklamasını dikkate değer bulmadınız mı? Yoksa Başkan Güngör'ün açıklamalarını gözden mi kaçırdınız? Aynen bizim gözden kaçırdığımız gibi.

Bugün yaptığımız Haber sonrası alelacele kalema adlığınız "Suya Zam Yalanı" açıklamanızı okudunuz mu? Mart ayında faturalara yansıyan ve Haber46'nın tepkisi sonrası 30 Nisan'a ardından 30 Mayıs'a ertelenen su zammını tamamen iptal ettiniz mi? Eğer zammı iptal ettiyseniz bunu ciddiye almadığınız basınla ya da sosyal medya hesabınızdan kamuoyuyla paylaştınız mı?

Sizin gözden kaçırdığınız ve bağlı bulunduğunuz Başkan Güngör'ün Su Zammının 30 Mayıs'a ertelendiği açıklamasını biz de gözden kaçırdık. Bu nedenle;

22 Nisan tarihinde CHP'li Bolu Belediyesi'nin suya indirim üstüne indirim yaptığını duyurduğumuz "Bolu Belediyesi'nden Suya indirim üstüne indirim" haberimizde;

25 Nisan tarihli MHP'li Amsya Belediyesi'nin Ramazan ayında ve ramazan Bayramı'nda suyu bedava yaptığıyla ilgili "Amasya'da Ramazanda ve bayramda su ücretsiz" başlıklı haberimizde 

Kahramanmaraş'ın suyu 30 Nisan tarihinden itibaren zamlı içeceğini yazmamıza rağmen neden sessiz kaldınız? Neden su zammının 30 Mayıs'a kadar ertelendiğini açıklamadınız. Yoksa bugünkü açıklamanızda ifade ettiğiniz gibi bir KASIT var mıydı? 30 Mayıs tarihini gözden kaçıran Haber46'nın son haberi yapmasını mı beklediniz?

SON OLARAK;

Haber46'nın bugün yaptığı suya zam haberi doğrudur. Asılsız, kasıtlı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir haber değildir. Sadece zammın 30 mayıs'a ertelendiği eksik kalmıştır. Başkan Güngör'ün 13 Nisan tarihinde basını davet etmeden yaptığı basın açıklamasındaki satır arasında ifade ettiği 30 Mayıs tarihi gözümüzden kaçmıştır. 

Her ne kadar bu açıklama sizin de gözünüzden kaçmış olsa da, işini ciddiyetle yapma gayreti içerisinde olan Haber46 bu hatayı yapmamalıydı. Başkan Güngör'ün Açıklamalarını görmeyen ya da görüp ciddiye almayan sizden değil ama kamuoyundan bu küçük hata için özür diliyoruz.

Haberimizin zammın 1 Mayıs'tan itibaren yansıtılacağı kısmı hariç haberimiz tamamen doğrudur.

BU ARADA;

Sosyal medya hesabınızdan kamuoyu açıklamanızı haber yapan haber sitelerinin haberlerini değil, sorduğumuz soruların cevaplarını paylaşmanız gerekmektedir.

Kamuoyunun beklentisi bu yöndedir.

Yukarında sorduğumuz tüm sorulara kamuoyu adına tek tek cevap bekliyoruz.