Samsun merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Hacıismail Mahallesi sakinleri kanalizasyon altyapısı olmadığı için sokaklardan akan lağım sularından kurtulmak için yetkilileri göreve çağırdı. "Açıktan akan lağım sularının hastalıklara yol açtığını ve yaydığı koku ile çevreyi yaşanmaz kıldığını öne süren mahalle sakinleri, "Her seçim öncesi gelip sorunu çözme sözü verenler seçimi kazandıktan sonra bir daha uğramaz oluyor." diyerek tepki gösterdi.

Canik ilçesindeki Hacıismail Mahallesi 311. Sokak sakinlerinden Temel Yardım, "Ne altyapımız var ne de yolumuz var. Bize ne Büyükşehir Belediyesi ne de Canik Belediyesi bakıyor. Sadece seçim zamanı buraya geliyorlar, söz veriyorlar, yapacağız diye oyları istiyorlar. Biz de onlara inandık ve oyları verdik. Belediyeyi kazandıktan sonra kimse buraya gelmedi. Lağımlarımız açıkta akıyor, yağmur yağdığı zaman bu lağım suları yolun aşağısındaki evlere giriyor. En son 3 ay önce imza topladık, yetkililere verdik. Gene bizimle ilgilenen olmadı. Burası 100 haneli, yaklaşık 500 kişinin yaşadığı bir yer. Şimdi yaz mevismi de geliyor, çocuklarımız bu sularla oynayacak, sonra çeşitli hastalıklar çıkacak." dedi.

Merkeze birkaç kilometre uzaklıktaki mahallede kanalizasyon altyapısı olmamasının çok büyük bir ayıp olduğunu belirten Birol Turan, "Oy istemeye gelince sıraya girenler iş hizmet etmeye gelince ortadan kayboluyorlar. Bu mu adalet, bu mu hizmet? Biz bu çileyi daha ne kadar çekeceğiz? Şehrin göbeğinde çoğu zaman sokakta lağım kokusundan gezemiyoruz. Bize bunu reva görenleri, bizi unutanları biz de seçimlerde unutacağız." diye konuştu.