Samsun Halkevleri üyeleri, ekmeğin 1 liraya yükseltilmesine tepki olarak topladıkları 5 bin imzayı Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ederek, Halk Ekmek büfesi sayılarının artırılmasını talep etti.

Samsun Halkevleri üyeleri ekmeğin 1 liraya yükseltilmesine tepki olarak düzenledikleri imza kampanyasında topladıkları 5 bin imzayı Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır ile makamında görüşen Tükoder Samsun Şubesi ile Halkevleri yönetim kurulu üyeleri ekmeğe yapılan yüzde 33'lük zammın iptal edilmesini talep ederek, halk ekmek büfelerinin kent genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Ekmeğe yapılan zammın iptali konusunda yetkili kurumun Büyükşehir Belediyesi olmadığını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, "Belediyenin zammı iptal etme gibi bir durumu söz konusu değil. Ancak zamma itiraz edilebilir. Biz zammı yapan SESOB ve Fırıncılar Odası'nı dinleyip ekmek fiyatının neden yükseltiğini dinleyeceğiz. Ondan sonra bir değerlendirme yapacağız. Halk ekmek büfe sayılarının artırılması konusunda ki taleplerinizi de ilgili olan İlkadım Belediyesi'ne ileteceğiz." dedi.