Bursa Nilüfer Belediyesi, geliri belirli bir seviyenin altında olan yurttaşların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla ‘Halk Kart’ projesini hayata geçiriyor. Maddi durumu yetersiz olanlar kendilerine verilecek, Halk Kart ile her ay marketlerden 100 TL değerinde gıda, temizlik ve giyecek alışverişi yapabilecek.

Her yönüyle fark oluşturan ayrıcalıklı bir kent oluşturmak için ‘Önce insan’ felsefesiyle hareket eden Nilüfer Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Nilüfer Belediyesi maddi durumu yetersiz olan vatandaşların yaşamına katkıda bulunmak amacıyla 'Halk Kart'ı hayata geçiriyor. Nilüferliler’in yaşam standardını yükseltecek Halk Kart’a sahip olanlar anlaşmalı marketlerde alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Halk Kart, görme engellilerin kullanımı amacıyla Braille alfabesi ile basılacak.

'DESTEK VERMEKLE ÖVÜNMÜYORUZ'

Başvuruları başlayan Halk Kart ile ilgili Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün itibariyle maddi durumu yetersiz olan Nilüferliler, Halk Kart’a kavuşuyor. Halk Kart sahipleri, anlaşmalı marketlerden alkol ve tütün ürünleri dışında gıda, temizlik, giyim gibi ürünleri satın alabilecek” dedi.

Başkan Bozbey, ihtiyacı olanlara destek vermekle övünmediklerinin de altını çizerek, “Destek verilecek kişileri azaltarak övünmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bunun yolunu bulmaya çalışan kurumuz. Bizim anlayışımız farklı” diye konuştu.

Projeden kimlerin yararlanabileceği hakkında detaylara da değinen Bozbey, “Nilüfer ilçesi sınırlarında yaşayan, bir meskende yaşayıp barınma durumu herhangi bir kurum tarafından karşılanmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, bugünden itibaren Halk Kart için başvuru yapabilecek. Geçici veya sürekli bir rahatsızlığı olup çalışamayacak durumda olan kişiler de Halk Kart hizmetinden yararlanabilecek. Yurttaşlarımız, Nilüfer Belediyesi Halk Evi binasında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu’na Halk Kart için başvuruda bulunabilir. Burada, kendilerine verilecek, Halk Kart Başvuru Formu’nu dolduracaklar. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, 6 ayda bir, hizmet alan vatandaşlarımızla ilgili bilgilerini güncelleyecek. Barınmaevi, huzurevi, sığınma evi gibi kurumlarda kalanlar bu hizmetten yararlanamayacak. Hayata geçirilen Halk Kart hizmetinden bu hafta 10 kişi yararlanıyor. İlk 6 ay için bütçemiz 500 bin TL. Bir sonraki dönemden itibaren bütçemizi de, kartın limitini de artırmayı planlıyoruz” diye kaydetti.