Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2015 yılı içinde 21 kilometre asfalt ve 22 kilometre kilit parke taş döşemeyi hedeflediklerini, hava şartlarının iyi gitmesi halinde bu hedefe ulaşacaklarını söyledi.

Kars Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Başkan Karaçanta, yıllardır girilmeyen sokaklara girecek Belediyenin 22 kilometre kilit parke taşı döşeyeceğini, gerekli planlamaların yapıldığını, çalışmaları zamana yayarak şehrin her sokağına eşit hizmet götüreceklerini ifade etti. Hedeflerinin, kenar mahallelerden içe doğru yani il merkezine doğru gelmek olduğunu aktaran Karaçanta, bu çalışmanın şehrin temizliğinin kontrol altına alınmasını sağlayacak şekilde yapılacağına dikkat çekti. Karaçanta, bir yandan temizlik diğer yandan da yol yapım çalışmalarının yürütüleceğini ve gece-gündüz halkın hizmetinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Ayrıca, 21 kilometrelik asfalt, 22 kilometrelik de parke taş döşemesi ile kaldırım ve yol yapacaklarını vurgulayan Başkan Karaçanta, "Muhtarlarımızı yanımıza alarak mahallelerimizi sokak sokak dolaşıyoruz. İnanının ki hemşehrilerimin hak etmediği bir yaşam şekli ile yaşadıklarını görüyorum. Bizim insanımız güzel yaşamayı hak eden insanlardır. Dolayısıyla biz insanımıza layık olacak ve yaşam şartlarını güzelleştirecek hizmetlerimize durmadan devam edeceğiz." dedi.

Belediyenin muhasebe kayıtlarına intikal eden 105 milyar 963 milyon borç ile devraldıklarını da hatırlatan Başkan Karaçanta, göreve geldiklerinde itibarı yok olmuş bir belediye ile karşı karşıya olduklarını; esnafın, vatandaşların belediyelerine bir çöp dahi vermek istemediklerini gördüklerini beyan etti. Esnafların ve vatandaşların haklı olarak 'verdiklerini alamadıkları' için bu anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Karaçanta, "Ama biz geldiğimiz günden bugüne bu borçların 16 milyarlık kısmını ödedik. Bu ödemeleri yaparken belediyenin itibarını geri kazandırdık. Burada bu borçları öderken personel maaşlarını da aksatmadık. Personelimizin de ödenmeyen ikramiyelerini ödedik. İzin ücretlerini ödedik. Şartlar da ortada tabi ki hepsini ödememiz mümkün değil, 15 yıldır ikramiye almayan personelimiz vardı." ifadelerini kullandı.

Başkan Karaçanta, daha sonra şunları söyledi: "Şehrin fotoğrafı çok açık önümüzdedir. Bugün MHP'nin Isparta Belediyesi sıfır borçla pilot belediyedir. Bırakın MHP'li belediyeyi Eskişehir'e bakın, bir dünya markası olmuştur. Bunu iktidar mı sağlamıştır? Burada idarecilik ön plana çıkıyor."