Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 31 Mart seçimleri öncesi Mehmet Akif Kültür Merkezinde projelerini tanıtmış ve şehrin güney yakasında yeni bir şehir inşa edeceği sözünü vermişti. Batı Köyleri ile Kahramanmaraş'ı birbirine bağlayacak ve aradaki mesafeyi 10 kilometre kısaltacak Önsen Köprüsü sözünü de veren Hayrettin Güngör, köprü projesini bilbaordlarda da duyurmuştu. Başkan Güngör Önsen Köprüsü ve şehrin güneyinde kurulacak yeni şehir ile ilgili hangi aşamaya geldi? Proje yapıldı mı? Kooperatif kuruldu mu? 

İşte Başkan Güngör'ün 2 Mart 2019 tarihinde yaptığı o konuşma:

"Şehrimizin Önsen tarafında ulaşımı kolaylaştırmak amcıyla mimarisi güzel bir köprü poejesi düşünüyoruz. Bu sayede bölgeye ulaşım 10 km kısalmış olacak. Köprüyle birlikte şehrimizin güney yakasında yatay ve yerel mimariye uygun mahalle kültürüyle barışık yeni bir şehir inşa edeceğiz. Bu da şehrin yeni gelişim alanı olacak."

Şimdi vatandaş Önsen Köprüsü ve Yeni Şehir projelerinin ne durumda olduğunu merak ediyor. Biz de sorumlu gazetecilik gereği vatandaşın sesi oluyor ve Başkan Güngör'e projelerin durumunu soruyoruz. 

Açıklama gelmesi durumunda harfiyen manşetimizden duyuracağız.