Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), 46 adet yeni iş makinesini filosuna kattı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün(HATSU) park alanında düzenlenen törenle 11 adet ekskavatör, 5 adet dozer, 10 adet bekoloder, 4 adet yükleyici, 10 adet yama silindiri, 4 adet toprak silindiri, 2 adet greyder HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı'na teslim edildi.

Henüz intikal edilmeyen 40 adet kamyon, 1 adet TIR çekici, 2 adet asfalt yapımında kullanılan distribütör, 1 adet röleytank, 6 adet minibüsün 15 Mayıs 2015 sonrasında Büyükşehir bünyesine kazandırılacağını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran, önceden alınan iş makineleriyle birlikte toplamda 184 iş makinesinin Fen İşleri bünyesinde Hatay'a hizmet verdiğini belirtti.

Yaklaşık 14 ay süre içerisinde önemli derecede mesafe aldıklarını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Fakat daha çok alacağımız yol ve mesafe var, bu sebeple yılmadan, bıkmadan hep birlikte çalışmaya gayret edeceğiz. Buradaki iş makineleri görünenlerin bir kısmı sahada da bir çok yerde iş makinemiz var" dedi.
15 ilçe 713 mahalleye hizmet etmek için ve bilinen sorunları çözmek için durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Savaş, "Projelerimiz tek tek sahaya iniyor, ihaleleri yapılıyor ve yapımına başlanıyor. İnşallah Hatay bizim dönemimizde hak ettiği hizmetleri alacak. Hemşehrilerimiz verdiği verginin karşılığını vereceğimiz hizmetle alacak. Bu iş makinelerimizin kazasız ve belasız kullanılmasını temenni eder Hatayımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.