Malatya kent merkezinde bulunan Hürriyet Parkı, düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından sonbaharda hizmete açılacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Hürriyet Parkı olarak bilinen İsmet Paşa Parkı'nda sürdürülen peyzaj düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. 20 dönümlük park alanı içerisinde altyapı çalışmaları kapsamında; yağmursuyu drenaj, kanalizasyon, içmesuyu şebeke hatları tamamen yenilendi, ayrıca aydınlatma, ağaç aydınlatma ve park sulama hatları bitirildi. Toplam 20 bin 460 metrekarelik alanda 8 bin 456 metrekarelik kısmı yeşil alan, bin 800 metrekarelik alan biyolojik gölet, tartar koşu pisti, spor aletleri, yürüyüş yolları ve oturma grupları yer alıyor. Ağaçlara zarar verilmemesi için altyapı şebeke çalışmaları titiz bir şekilde sürdürülüyor. Düzenleme çalışmalarının sona ermesinin ardından park sonbaharda hizmete girecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, zamanla cazibesini yitiren parkı eski güzelliğine kavuşturmak için çalışma başlatıldığını, kış mevsimine girmeden parkın hizmete açılacağını kaydetti.