Bursa'nın Orhangazi ilçesinde iki yıldır devam eden altyapı çalışmaları vatandaşlara sıkıntı veriyor. Her yağmur ve kar sonrası büyük çukurlar oluşan yollar, belediye tarafından çakıl ve mıcır dökülerek iş makineleriyle dolduruluyor.

İki yıldır bitirilemeyen çalışmalar dolayısıyla çok sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, "Artık canımıza yetti. Yağmurda ve karda çamurdan, kuru havada tozdan bıktık. Kim ne yapacaksa yapsın şu çile sıkıntı bitsin. Yollarda bile yürüyemez olduk, her taraf köstebek çukuruna döndü." diye tepki gösterdi.

Orhangazi esnafı ise yapılan çalışmaların çok uzadığını belirterek, "Bu çalışmalar işlerimize bile olumsuz etki ediyor. Sokaklar birkaç kez kazıldı. Bazen öyle oldu ki dükkanlarımızın önündeki kazıdan dolayı içeriye müşteri giremedi, iş yapamadık. Zaten ekonomik sıkıntı var, bir de böyle olunca tamamen iş yapamadan beklediğimiz zamanlar oldu. Bu işin bir an önce bitmesi gerekli." şeklinde konuştu.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise "Altyapı çalışmaları esnasında Orhangazililer olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Ancak çalışmaların sonuna gelindi. Bazı yerlerin kaldırım ve asfaltlamaları yapıldı. Mart ayı sonuna kadar ana arterlerin asfaltlama çalışmaları tamamlanacak." dedi.