Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin; Köylerimizin Şehir Olsun Projesi kapsamında köylerde hayata geçirilen ve haziran ayına kadar da yapılması planlanan yatırımları değerlendirdi.

Geçen ay Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Bütçe Genel Müdürlüğü tarafından Niğde’ye 9 milyon TL ödenek gönderildiğini belirten Peşin; “Buna İl Özel İdaremiz de 25 milyon TL ilave ederek haziran ayına kadar 34 milyon TL tutarında yatırım yapmış olacağız. Alt yapıları tamamlanmış olan köylerimizin üst yapılarına ve süslemelere geçmiş bulunmaktayız. Şehirlerimizde ne varsa (basketbol sahaları, minyatür halı sahalar, çocuk oyun alanları ve mesire alanları gibi) köylerimize de aynılarını yapmaya başladık. Ayrıca köylerimize meyve fidanları dağıtmaya başladık.” dedi.

2015 yılı içerisinde tüm köylere 500 bin metre kare parke taşı döşeneceğini ifade eden Peşin; “Bu sayede köylülerimizin ayakları çamurlara basmayacak. Bunun 3 milyon 616 bin TL’si KÖYDES kapsamında merkezi hükümet tarafından gönderilen parayla yapıldı. 244 bin metre karesi için 316 bin TL geldi. Geri kalan 276 bin metre karesi ise İl Özel İdaresi bütçesiyle 7 milyon TL’ye gerçekleştirildi. Şuanda köylerimizde kilitli parke taşı döşeme işlemi başlamıştır ve 3 ay içerisinde tamamlanacak. Kanalizasyon ihaleleri içerisinde ilimizde bu yıl 12 adet köyün kanalizasyon, bakım, onarım ve doğal arıtma ihalelerini geçen hafta itibariyle tamamladık.” ifadelerini kullandı.

İçme suyuna önem verdiklerini söyleyen Mahmut Peşin; “Köylerimizde bulunan içme suyu hatlarının yenilenmesi asbestli boruların değiştirilmesi daha önce yapılan ve yıpranan su depolarının içlerinin fayansla kaplanarak hijyenik hale getirilmesi, eksik ve yeterli olmayan su depolarına yeni su depoları yapılması yeni içme su sondajlarının temini veya cazibeli içme suyu hatları yapılarak köye ve vatandaşlarla sağlıklı içme suyu ihalelerini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. 22 adet ihaleyle toplam 3 milyon 782 bin TL’lik yatırımla haziran ayına kadar köylerimizin içme suyu ihalesini yapmış bulunacağız.” diye konuştu.