Özsoy, ziyarette, sivil toplum kuruluşlarının bulundukları yörenin gelişiminde büyük rol oynadığını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek güzel çalışmalar yapması ve projeler üretmesi gerektiğini ifade eden Özsoy, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde yapılan güzel çalışmalara destek olmaya hazır olduklarını kaydetti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Deniz de toplumun bütün kesimlerine eşit mesafede olduklarını vurguladı.
    
     -Öğrencilere ''madde bağımlılığı'' semineri
    
     Afşin ilçesinde öğrencilere ''madde bağımlılığı'' konulu seminer verildi.
     Afşin Toplum Sağlığı Merkezi'nce Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda düzenlenen seminerde, insan sağlığı tehdit eden zararlı maddeler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
     Hemşire Şerif Solak, konuyla ilgili yaptığı sunumda, yapılan araştırmalarda 2020 yılında sigarının ciddi bir tehdit olarak ortaya çıkacağını dile getirdi. Solak, ergenlik döneminde sigaraya başlayan çocukların hayatları boyunca sigara bağımlısı olma riski taşıdığına işaret etti.
     Seminer, soru-cevap bölümüyle son buldu.
    
     -Pazarcık'ta çiftçilere ''gübreleme'' eğitimi
    
     Pazarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere ''gübreleme'' eğitimi verildi.
     Ziraat mühendisi Ramazan Biricik, Beşçeşme köyünde düzenlenen eğitimde, tarla, bağ ve bahçelerde bilinçli ve zamanında yapılan gübrelemenin kalite ve verimi artıracağını söyledi.
     Gereğinden fazla gübre kullanımının maliyetleri artırdığını anlatan Biricik, şunları kaydetti:
     ''Çiftçilerimizin ocak ayında kıraç alanlarda buğday, arpaya ve hatta sarımsağa 'üre' gübresi kullanıldığını tespit ettik. Bu uygulama yanlış. Çünkü ocak ayında toprak sıcaklığı düşük ve bitkiler uyku dönemlerinde. Bu dönemde atılan gübrelerden ekonomik düzeyde faydalanılmaz.''