İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2015 yılı 1. Olağan Toplantısı, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında, gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Siirt Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Birinci, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Özgür Çalapkulu, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı M. Rıfat Ayyıldız, kamu kurumları, işçi, işveren ve STK’ların temsilcileri katıldı. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt ilinde işsizlikle mücadelede ederek, istihdama yönelik yeni iş alanlarının oluşturulmasını hedeflediklerini belirterek, "6-8 Ekim olayları ilimizi ekonomik açıdan olumsuz etkiledi. Olaylardan önce Siirt ilimize yatırımcıların, girişimcilerin ilgisi bayağı yüksekti. Ancak olayların cereyan etmesi ile birlikte bu ilginin azaldığını görüyoruz. Ancak Çözüm sürecinin başarıyla yürütülmesi halinde, sanayicilerin ve işadamların bölgeye yatırım yapacaklarına inanıyorum. İlimize yatırım yapmak isteyen girişimcilere her türlü desteği veriyoruz. Destek olamaya da devam edeceğiz." dedi.

2014 yılı 12 aylık faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan ise 2014 yılı itibariyle kurumumuzda 11 bin 823 kişinin işsiz olarak kayıt altına alındığı, aynı yıl içinde 3 bin 940 işsizin işe yerleştirildiğini aktardı. Bin 147 kişiye işsizlik sigortası kapsamında toplam 2 milyon 996 bin 893 lira ödendiğini kaydetti.