Kayseri Büyükşehir Belediyesi ilçelerde bir yandan atıksu arıtma tesisi, meydan düzenlemeleri, kadın ve gençlik merkezi gibi büyük yatırımlara imza atarken bir yandan da günlük hayatı kolaylaştıracak kilitli parke ve yol çalışmalarını sürdürüyor.

İlçelere ve bağlı mahallelere daha iyi hizmet götürebilmek amacıyla Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nı kurduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, günlük hayatı kolaylaştıracak yol ve kilitli parke konusuna önem verdiklerine dikkat çekti. Çelik, "30 Mart 2014 Yerel Seçimleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan 11 ilçede yatırım ve hizmet atağımız tüm hızıyla sürüyor. Buralarda bir yandan kadın ve gençlik merkezi, atıksu arıtma tesisi, içme suyu ve kanalizasyon, mesire alanı ve meydan düzenlemeleri gibi büyük bütçeli işleri yerine getirirken bir yandan da günlük hayatı kolaylaştıracak kilitli parke ve yol çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu amaçla oluşturduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, ilçelerimiz ve onlara bağlı mahallelerde hem yol çalışması yapıyor hem de kilitli parke döşüyor. Kış mevsimin sona ermesiyle birlikte çalışmalara hız veren ekiplerimiz bölge bölge kilitli parke ve yol düzenleme çalışması yapıyor." dedi.

Felahiye, Bünyan ve Sarıoğlan'a bağlı mahallelerde yapılan kilitli parke ve yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, bu mevsim itibariyle 30 bin metrekare kilitli parke ve 16 kilometre yol çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu çerçevede Felahiye'ye bağlı Büyük Toraman ve İsabey Mahalleleri ile hemen onların yanıbaşında bulunan Obruk ve Mollahacı Mahalleleri'nde toplam 30 bin metrekare kilitli parke döşedik. Böylece bu bölgeleri yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmış olduk. Ayrıca Felahiye'de Alparslan-Aladayı arası, Sarıoğlan'da Üzerlik-Ömerhacılı arası ve Bünyan'da Yünören-Akmescit ve Elbaşı-Köprübaşı arasında olmak üzere toplam 20 kilometreye yakın yol çalışması yaptık. Bu şekilde ulaşım hızlı ve güvenli hale getirilmiş oldu." diye konuştu.