Kısa adı KASKİ olan Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda toplandı.

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan KASKİ genel Kurulunda gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde bir önceki genel kurulda Meclis Üyesi Kadir Tanış'ın su taşkınlarına karşı KASKİ'nin ne gibi faaliyetler yapmayı planladığı sorusuna ilişkin KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, olası yağmur ve su taşkınlarına karşılık gerek şehir merkezinde gerekse ilçelerde aciliyet arz eden bölgelerde ızgara döşeme, kanalizasyon ve taşkın önleme konularında çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Çağlayancerit Meclis Üyesi Mustafa Çolak'ın Küçükcerit'te su borularının asbesli olmasından dolayı kansere yakalanma riskinin fazla olduğunu ve bu konuda KASKİ'nin neler yapabileceğinin sorulması üzerine KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, planlarında içme suyu şebekelerini değiştirilmesi olduğunu ifade ederek: “Sadece Çağlayancerit'te değil, bir çok ilçemizde ve bazı bölgelerimizde asbesli su boruları mevcut. Bu boruların değiştirilmesini yapacağız. Ancak ondan daha da acili içme suyu şebekesi olmayan bölgelerimizde şebeke döşeme çalışmalarımızı tamamlayarak insanlarımıza içme suyu götüreceğiz. İçme suyu şebekelerimizi döşedikten sonra da mevcut olan eskimiş şebekelerin değiştirilmesi konusunda çalışmalara başlayacağız” dedi.

Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş'un su faturaları üzerinde yazılı yüzde 10 indirim sadece şehir merkezinde geçerlidir ibaresi hakkında bilgi isteyerek: “Eğer indirim söz konusu ise o zaman bunu sadece şehir merkezinde değil ilimizin genelinde yapsak daha iyi olmaz mı?” diye sordu.

Bunun üzerine KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok: “Biz göreve geldiğimizden bu yana su fiyatlarında herhangi bir oynama yapmadık. Su bedeli konusunda 30 Mart seçimleri öncesinde su fiyatı ne ise halen aynı tarife üzerinden gitmekteyiz. Yüzde 10'luk indirim konusuna gelince de yüzde 10'luk indirim daha önce Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapılan bir uygulama imiş. Biz aynı şekilde devam ettiriyoruz. Ancak şunun bilinmesini istiyorum. Şehir merkezinde yapılan bu yüzde 10'luk uygulamaya rağmen ilçelerimiz suyu şehir merkezinden daha aşağı bir fiyata alıyor. Bu indirim konusunda biz herhangi bir uygulama yapmadık. Önceden beri gelen bir uygulama” diye cevap verdi.
Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, genel kurula katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından ertelenen maddeleri 17 Kasım 2014 Pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının akabinde takriben saat 15.30'da tekrar toplanmak üzere oturuma ara verdi.