Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni çıkan Bütünşehir Yasası’na göre hükümetin, büyükşehir belediyelerinin ilçelere toplu taşıma hizmeti verme yetkisini olmadığını söyledi. Kocamaz, bu nedenle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yasalar çerçevesinde ilçelere toplu taşıma hizmeti veremeyeceğini açıkladı.
Kocamaz yaptığı açıklamada Mersin halkının Büyükşehir Belediyesi’nden ilçelere toplu taşıma hizmeti konusunda çok fazla talebi olduğunu ifade ederek
"Mersin’in en büyük sorunu olan ulaşım konusunu çözmek için 60 adet toplu taşıma aracı aldık. Böylece ihtiyaç duyulan bölgelere hem ek sefer düzenledik, hem de yeni hatlar açtık. Yeni yasayla köyden mahalle statüsüne dönüşen yerleşim yerlerimize sağlamış olduğumuz toplu taşıma hizmeti ile orda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntısını büyük ölçüde çözdük. Gönül isterdi ki, ilçelerimize de toplu taşıma hizmeti verip, halkımızı ulaşım konusunda rahatlatabilseydik. Halkımızdan bu konuda çok talep alıyoruz. Ancak maalesef bu yasal olarak mümkün değil. Toplu taşıma hizmetimizi, merkezdeki ilçemizin dışında hiçbir ilçemize veremiyoruz" diye konuştu.
Ulaşım sorununu çözmek için büyük projelerin hazırlığı içerisinde olduklarını kaydeden Kocamaz şöyle devam etti: "2 köprülü kavşağı yıl sonuna kadar Mersinlilerin hizmetine sunacağız. Ayrıca, Monoray ile ilgili çalışmalarımız, araştırmalarımız devam ediyor. Mersin’de ulaşım sorununu çözmek, süreç gerektiren bir çalışmadır. Elimizde sihirli değnek yok. Halkımızın bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını diliyorum. Mersin, çağa ayak uyduran, ulaşım sorununu tarihe gömen bir kent olacak. Bunun için de çabalarımız, çalışmalarımız devam ediyor."