İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Antalya şubesinin ‘Kente Karşı Suçlar Belirlenecek’ sloganıyla başlattığı ‘Antalya Kentine Karşı İşlenen Suçlar’ fotoğraf yarışması sonuçlandı. Amatör ve profesyonel fotoğraf severlerin katıldığı yarışmada 120’yi aşkın eser yer aldı.

Yarışmada ‘Kaleiçi’ fotoğrafıyla Tahir Akay birinci, ‘Seher Vakti’ eseriyle Bilkan Uçkan ikinci, Özkan Mayda ‘Kötü Enerji’ sloganıyla katıldığı fotoğrafla üçüncü oldu. Gülşah Şahan, Hilmi Koçak, Bilkan Uçkan, Şeref Özdemir mansiyonla ödüllendirilirken, Oktay Ekinci Özel Ödülü’nü ise Tahir Akay aldı.

Düzenlenen törende konuşan İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dünyanın her yerinde anlaşılan tek ortak dilin fotoğraf olduğunu söyledi. Fotoğrafların, halkla buluşma, iletişim kurma, anlama ve anlatma, insanları birbirine bağlama ve kültürlerle kaynaşma aracı olduğunu hatırlatan Cem Oğuz, “Yaşadığımız kentler sürekli değişim içinde olan canlı bir organizma gibidir. Kentler, insanlar mutlu ve refah içinde yaşayabileceği yaşam koşullarıyla kent kimliği kazanır. Kentlerimiz bu değişim sürecinde kaybolan tarihi dokuyu, sesi, havayı ve toprak kirliliğini, yeşil alan darlığı, konut sıkıntısı, çarpık yapılaşma, trafik, ulaşım, eğitim, sağlık ve sosyal sorunlar gibi problemler yaşamaktadır.” dedi.

Ödül alanları da tek tek açıklayan Cem Oğuz, yarışmada çevre tahribatı, çarpık kentleşme, tarih dokusunun bozulması, trafik gibi benzeri konuların fotoğrafçılar tarafından ele alındığını belirtti.

‘Antalya Kentine Karşı İşlenen Suçlar’ yarışmasının ödül töreninin ardından 28 fotoğrafın yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini ise gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Ali Orhan, inşaat mühendisi ve fotoğraf sanatçısı Necati Ateş, harita mühendisi ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Atçakarlar, grafiker ve fotoğraf sanatçısı Ruhi Şahin, Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği`nden Mehmet Boyacı, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi`nden Yrd. Doç. Dr. Özand Gönülal, mimar ve fotoğraf sanatçısı Selahattin Çelik üstlendi.